Step motor

BOBAKIR

Üye
Katılım
20 Eyl 2019
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar step motorları sürerken üretici firma 'PLCden step motor için sürücüye pals frekans çıkışı almalısınız' dedi. Şimdi biz normalde step motor sürücüsünü plcden 0-10v besliyoruz. Bu 0-10v aslında pals frekans çıkışı mı demek oluyor? Şu frekans, pals, kare dalga olaylarını ac dc 10v beslemelere göre ne demek olduğunu anlatabilecek ustalarım var mı acaba? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
pulse frekans dan kasıt PWM çıkışı olabilir diye düşünüyorum. 0-10 volt yerine plc den pwm çıkışı ile sürmeyi deneyebilirsiniz.
 
steep motorun gidecegi adım sayısını gönderdiginiz kare dalga sayısı(bir sıfır göndererek) belirliyor.motorun hızını ise bu bir sıfırların aralarındaki mesafe(frekans) belirliyor.
diyelimki 1.8 derece/puls olan bir step motoru bir tur döndermek isterseniz 360/1.8 =200 puls (kare dalga)göndermeniz gerekir.eger bu 200 puls i 1 saniyede gönderirseniz motorunuz 60 devir/dak hızında dönmüs olacak.
genelde step motor sürücüleri optik izolasyonlu girislerle sürülür.eger 24 voltluk sürücü voltajı kullanacaksanız seri olarak 4k7 ohm luk seri direnc kullanmanız,eger 5v luk sürücü voltajı kullanırsanız 100r lik seri direnc kullanmanız gerekir.
 
Step motor sürücüsünü pulse + ve dır + kısmına volr verirseniz pulse - kısmına kaç kez gnd sinyali gelir ise (kare dalga) motor sinyalin adet sayısı kadar dönecektir. Sinyalin Hızıda motorun devrini belirleyecektir.
 
Makineci olarak ozur dileyerek soruyorum.
Plc 24v puls veriyor. Sadece direnc atarak 5v a dusurebilir miyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst