Step motor stop durumda çınlıyor. nedeni?

aykutdogan

Üye
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
65
Puanları
1
forumdaki tüm arkadaşlara selamlar.
cnc yapımı için uzun süredir forumdaki yazıları takip ediyorum. Edindiğim bilgiler için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Forumda verilen bilgiler doğrultusunda kontrol kartı ve motorları aldım. TB6560 kart ve 2,5A 6 uçlu motorlar. Bağlantıları yapıp motorları çevirebildim.

İlginç olan motorlardaki uçları nasıl bağlarsam bağlayayım motor dönüyor (bobin uçlarını birbirine karıştırmadan, bobin uçlarını kendi arasında). Yalnız motor duruyor iken motorlardan çınlama sesi geliyor ve ses çok rahatsız edici. Motoru 1 saate yakın denedim ısınma çok az. bu sesi kesebilirmiyim.
 
Abi o soruna yakın bi sorun bende de olmuştu bilgisayındaki işletim sistemi nedir ve kartı bilgisaya nasıl bağlıyosun ?
 
emre bey merhaba.

işletim sistemi xp. laptop kullanıyorum. motoru döndürürken hiç bir problem yok.
 
Böyle durumlar normaldir.motorun aynı bobinin kabloların yerlerini değiştirirsen gene çalışır fakat aksi yöne döner.Motordan gelen sesler de bazı sürücülerde yapıyor, hatta bu sesleri ona göre gcode hazırlayarak müzik bile yapıyorlar.
 
Motorlar beklemedeyken motor içinden geçen tutma akımı bu sese sebep oluyor.General configuration kısmından e-stop bölümüne tik koyarsnız işlem bittiğinde ses kesilecektir.
 
peki motorlardan ses gelirken e-stopa bastığınızda ses gidiyor mu?
 
bendede tıslama var fakat öyle rahatsız edici bir şekilde değil ama normal bir tıslama sesi.. e-stop a basınca ses azalıyorr bende. ama resetleyince birazcık daha fazlalaşıyo.sürücü kartım 4 eksen pantera kartı bilmiyorum biliyomusunuz .. üstünde motor dönerken ve dururken akım ayarı ayarlanabilen potlar var kısmam mı gerekir acaba ?? zaten motorlar boşta tıslamasıyla birlikte 3 dakkada ısınmaya başlıyo sürücüler..
 
General configuration kısmından e-stop tik koyup ok diyorum. değişiklik olmuyor. reset yanıp sönerken ses yok, motorda tutma akımıda yok. reset yanarken ses başlıyor tutma akımı var. tutma akımını %50 olarak ayarladım. motorlarda ısınma normal seviyede, çok ısınmıyor.

 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst