Step motor kablo değişimi ve ısınma sorunu.

Epscnc

Üye
Katılım
3 Ocak 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Herkese selam.
Dostlar iş yerimizdeki 2 eksenli 4 motorlu cnc makineyi mekanik kalitesizligi yüzünden rektefiyeye aldık eskiden tij Miller kullanilmisti Vidalı Miller ile değiştirdik. Bu arada makine ebatı da değiştiği için kabloları da değiştirdik dt8 diafon kablosu kullanmişlardi ekranlı liycy 6x050 kablo ile değiştirdik. Makine calisir durumda bir sikintimiz yok ancak Buradaki sorunumuz Kablolari 5 mt kadar uzattık ve sanırım bundan dolayı motorlar çok ısınmaya başladı. 40 dk lik bir çalışma sonucunda 60 derecelere çıkabiliyor. (Geçmişte bu olmuyordu) buradaki hatamız yanlış kablo seçimi mi yoksa uzun kablo kullanmamız mi. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Öncelikle kabloların bağlantılarında gevşeklik olup olmadığı, Dt 8 yerine ne tür kablo ve kaç mm çektiniz? 6x050 yerine 0,75 çekerseniz olacağını düşünüyorum. Formda da arkadaşlar yardımcı olurlar.
 
@GUNAY ELEKTRIK bağlantıları kontrol etmiştim ama uyarınız üzerine tekrar kontrol edeceğim. step motorların kabloları aynı boyda değiller. ve kablosu uzun olan motorlar daha fazla ısınıyor. bu dikkatimi çekti.
kablolar 5mt 6,9mm sürücü kartı sd-v4 diye kendinden sürücülü bir kart. kabloların uzamasından dolayı akım az geliyor olabilirmi acaba. evet umarım yardımcı olanlar olur.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst