Step motor hakkında

scaryskep

Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba, daha önce de step motor ısınması hakkında konu açmıştım. 4 adet step motor kullanıyorum, araştırdığım herşeyi denedim. Motorlardan 3 ü normal sıcaklıkta çalışırken 1 i ısınmaya devam ediyor, sanki eriyecek o derece. Bir de çok değişik bir sorunla karşılaştım. Isınmayan motorların birisine adım pulse ını 16 ms civarında verirsem 200 pulse de 3 tura yakın atıyor. 1 ms de verirsem tam adım atıyor. Bunun nedenini anlayamadım. Sürücüsünü değiştirsemde garip bir şekilde aynı sorunla karşılaşıyorum. Başka bir motorda 10 ms 9 ms gibi sürelerde adım atlıyor ileri geri dönüyor. Sizce kabloların kalitesizliğinden frekans kaçırma gibi bir sorun olabilir mi ?
 
kablo kalıtesisliginden degilde kablolardan bir tanesinin kopuk olma sansı varmıdır birde step motor suruculerinde tutma akımını ayarlayan bir dip swicht vardır o on konumunda ise motorlar da cok ısınma yapıyor cunku maximum akım basıyor motora
 
Deneme yapmadım , ama kablo kopuk olsa adım süresi ne olursa olsun atlama yapmaz mı ? Bendeki süre 1ms olursa sorunsuz çalışıyor 10 ms de biri atlama yapıyor biri fazla tur atıyor. Isınmada da akım ayarını yaptım , TB6600 step motor sürücü kullanıyorum 4 motorda da sadece birisinde ısınma var.
 
Ucuz diye step motor kullanılıyor ama çıkardığı sorunlar ucuzluğununun bir anlamını bırakmıyor en kötü servo motor en iyi step motordan daha iyidir bence
 
Step motorların yüksek yük yada yüksek amper sebebi ile ısınıyor olabilir. Gereğinden fazla amper çektirildiğinde ısınma yaparlar. Fakat çok yüksek sayıda step motor kullanmış olmamıza ragmen ısı yüzünden arıza vermiş bir motora rastlamadık. çok problem edilecek bir durum değil. iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst