Step motor ısınma sorunu

Bende tam olarak anlayamadım abi dedigin problemi benim kartta nema 17 motor calistirinca yapiyordu akim fazla geldiği için . Başka kodlarda yapiyormu isinmayi.
 
ŞAhin rulmanda motor manuelinde hem seri hem paralel bağlantıda verilmiş.Bu konu daha önceden konuşulmuş paralel bağlamada akım daha fazla olcağı için sürücüde problem çıkıyordu diye kalmış aklımda.
Abi step motor kodlarinin yazdigi yerde direk tek bir baglanti semasi vermiş sahin rulmanda resmin yanina mavi kirmizi a+ sari siyah a- diye ben ona göre yapmistim
 
Yani paralel bağlamışsın.
 
Tpm denetlemesi olacak Show amaçlı kenrda çalışsın istiyoruz şimdilik.Bunun için 3 ekseninde devre olacağı ve hızlı hareket edebilecek bir g code olabilir.
 
Tabi abi yardimci olmaya çalışırım
 
arkadaşlar ben 4 yıldır kullanıyorum step motoru bendeki motorlar en az 80 derece oluyor yani elim degmiyor ama bir problem yaşamadım sebebide aşırı amper çekmesi motorun üstündeki degerleri ayarlarsanız birde bazı sürücüler elekrigi tam olarak düzenliyemiyor ondan da kaynaklanıyor
 
Öncelikle cevap için teşekkürler , 3A lik motoru 1.8A setli çalıştırıyorum , mekanik sistemde bilyalı somun kullanıyorum(sıkışma yok) ve boşta iken yani spindle çalışmıyorken yaptığım denemelerde ısınıyor motorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst