Step Motor İle Otomatik Açılan Kapı Projesi

xxxx13141

Üye
Katılım
5 Haz 2019
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
22
Merhaba arkadaşlar. Odamın kapısına üst kısımdan bir demir parçası bağlamak ve bu parçayı step motor ile hareket ettirmek istiyorum (Arduino ile). Ayrıca motor çalışmadığı zamanda el ile kapıyı dolayısıyla mili hareket ettirmem de gerek. Step motorlar hakkında hiç bilgim yok. Bu yüzden kapıyı açıp kapamaya yetecek güçte ki motor hangisi bilmiyorum. Arduino ile kullanabileceğim böyle bir motor var mıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar bence böyle bir şey yapmaktansa, servo motor kullanarakta çözebilirsiniz. Ya da rfid okuyucu ile bir kapı bobini entegre edebilirsiniz.
Ben servo motor ile benzer bir şey yapmıştım. Eski çekmeli kilitleri servo miline bağlamıştım fakat elektrikler gittiğinde sıkıntı yaşıyordum. Şebekenin 220’si gittiğinde akü devreye alıp, 5v röle ile arduino’dan elektriğin gittiğini kontrol ediyordum. Eğer gitmişse gelene kadar kapıyı açık tutuyordum.
 
Yanlis anlamadiysam siz kilit sisteminden bahsediyorsunuz. Benim dedigim ise su tarz bir sey:

Benim dusundugum ise kapinin ustteki çıkıntısına boylu boyunca bir demir cubuk (veya tahta) monte edip, bir step motor ile bu çubuğu dolayısıyla kapiyi hareket ettirmek.
 
Mekanizmalar hakkında fikriniz yok mu? Step motor olmayacak dc motor ve dişli. Otomatik araç servis kapı açma kapama sistemleri hazır bulunuyor o tarz yapı gerekli. Bir kaç örnek;

 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst