step komutu örneği

omer9640

Üye
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar fatek plc yi öğrenmeye çalışıyorum step konmutunun işlevine dökümanlardan baktım fakat winproladder da incelemek için örnek olarak basit bir program eklerseniz daha iyi anlayacagımı düşünüyorum.
herkese paylaşımı ve yardımı için teşekkür ediyorum...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar başka bir soru sormak istiyorum:Şimdi ben bir makinanın programını yapmak istiyorum diyeli ve adımları kurdum fakat 3 cü adım esnasında diyelimki acil stop basıldı ama ben sadece 1ci adımda kullanmışım o zaman bu acil stop etkisiz olacak.ben her adımda (örnek x1 girişi) giriş kullanabilirmiyim.
Diğer bir sorumda step komutuna başlamadan önce giriş çıkışları kullansam tarama ne şekilde olacak yani her taramada steplerden önce veya sonra step komutları dışındaki ladder larım nasl çalışır.
herkese teşekkürler ve iyi çalışmalar ...
 
Fatek kullanmasamda Step olayının mantığını bildiğimden dolayı cevap olarak;
Alarmları steplerin dışında sürekli taranan bir networkte test etmelisin, alarm geldiğinde diyelim ki acil stop, Stepi 0 a çekmelisin(yazmalısın, move yapmalısın) ya da başlangıç stepin ne ise ona çekersin, böylece program ilgili stepten çıkmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst