step 7 v5.5 de timer simulasyonu sorunu?

Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
s7300 e yeni başladım. kullandığım timer i plcsim de deniyorum fakat süreyi ne girersem gireyim bi anda o değere çıkış veriyor bekleme falan yapmıyor. bunun sebebi hatamıdır yoksa plcsim de böyle de cpuya yüklediğimde normal mi çalışacak ???

cpu elimde şu an olmadığı için plcsim de denemek durumundayım.

bir diğer sorum ise, bu timerların en girişindeki sinyali kestiğimde resetlenmiyor mu ? yani illaki reset girişimi uygulamalıyım?


teşekkürler şimdiden =)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
step7 5.5 i 64 bit sorunu ile kuramadım ama süreyi s5t#10s( saniye) olarak gir hangi timer i kullanıyorsun 3. sıradaki "sodt " timer ini dene en girişine bir input ata "ı0.0,ı0.1"vb . bir netvork açıp tımer e ait bir tane açık kontak ata ( T0, T1,T2 vb) çıkışına bir "qut" q0.0 q0.1 denersen çalışması gerekir.
 
öncelikle teşekkür ederim cevap için ama bunun aynısını denedim. ama spulse olanı kullandım klasik zaman rölesi. dediğim gibi simülasyonda en sini setler setlemez current value sayması gerekirken ani olarak pv değerini alıyor . aslında işini yapıyo gibi görünüyor ama zaman gecikmesini bana göstermiyor. Adsız.jpg
 
okumadan iş yapmışım =) en baştaki standart on delay röledir diye düşünerek kullandım. belirttiğiniz gibi sodt kullandım sorun yok.... yardım için teşekkür ederim tekrar =)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst