Step 7 Memory Bit

iniquitous

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar Memory bit kullanımı ile ilgili bir sorunum var.Memory bitlerde tekrar kullanımında 3. Networkte set edilmiş görünen M0.2 Coil'e ait kontak networkte set edilmiş daha sonraki networkler de ise set edilmemiş görünüyor.

Yardımlarınız için teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,

Bu sadece simülasyonda ya da programa online olduğunuzda görsel olarak mı bu şekilde görünüyor yoksa bir variable table içerisinden M0.2 değerini kontrol ettiniz mi?
 
Variable table bakmadım ama plcsim'de de bit set edilmemiş görünüyor..
 
Plcsim derken MB0 altındaki 3. bite Bakım mı söylüyorsunuz, yoksa programa simulasyon modunda online olarak mı bakıyorsunuz.
Bunu anlamanın en kesin yolu bir Variable Table (VAT) ekleyip M0.3 bitini izlemektir.
Eğer programda set ettiğiniz bite, başka biryerden herhangi bir şekilde yazma yapılmıyorsa simülasyonu sonlandırıncaya kadar bu bit setli kalır.
 
Evet simülasyonda MB0 3. ü bit'i kararsız görünüyor anlık olarak gidip geliyor.Variable table ekledim false görünüyor.
 
O zaman m0.3 bitine bir yerlerden yazama yapıyor olabilirsiniz. Cross Reference ile bu biti takip etmenizi öneriyorum. Ayrıca Siemens CPU'ların bir de clock memory'leri olur. Hardware configten CPU'ya çift tıklayıp açılan pencereden Clock Memory olarak MB0 mı ayarlanmış bir kontrol eder misiniz?
 
Default olarak sıfır görünüyor M1 Bytendan deneyeceğim.
 
Default olarak sıfır ayarlanmışsa siz MB0'i kullanamazsınız. Clock memory belirli aralıklarla flaşör olarak çalışacak bitler oluşturur.
 
Kontrol ettim default olarak M0 Byte görünüyor ama denedim M1 Byte'ında da aynı olayı tekrar ediyor.
 
o zaman siz m0.2 bitine, MB0 ya da MW0 adreslerinden birine başka bir yerden yazıyorsunuzdur.Cross Reference MB0 durumu için ne gösteriyor?

Aklıma şimdi gelen bir nokta var:
Hardware Configuratorde Clock memory adresini değiştirdikten sonra güncel hardware'ı derleyip PLCSIM içerisine yüklediniz değil mi?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst