Statik elektriklenme nasıl giderilir...

lazoğli

Üye
Katılım
29 Ocak 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
Herkese selamlar;
Foruma yeni üye oldum arkadaşlar
Statik elektriğin nasıl giderileceği konusunda çözüm üretemiyorum.
Yardım ederseniz minnettar kalırım...
 
Toprak....
Neredeki statik elektrikten bahsediyorsunuz....
 
Kendinizi toprağa bağlayın, yada antistatik bileklik vs. tarzı birşeyler kullanın.
 
statik elektrik zararsızdır.topraklaması olmayan bir cihaza kontrol kalemiyle baktığımızda kontrol kaleminin yandığını görürüz. diğer elimizle cihaza dokunduğumuzda kontrol kaleminin ışığının söndüğünü görürüz.giydiğimiz yün bir kazaktan statik elektrik aldığımızda metal bir nesneye dokunduğumuzda parmağımızın ucundan metale bir elektron akışı olur ve çarpılma hissi oluşur.bu örneklerden yola çıkarsak statik elektrik toprakta kaybolur.slm
 
toprak yanlış cevap statik elektrik akım oluşturmaz...
Madem biliyorsunuz ne diye soruyorsunuz, eğer amaç bilgi sınamaksa yazın, zira kimseye birşey ispatlamak çabasında değiliz, amaç yardımcı olmak ve bilgi paylaşımı en azından benim amacım budur. elektrik nedir, akım nedir, statik elektrik nedir, statik elektrik ne zaman akım oluşturabilir, en azından yıldırımın kaynağı nedir, neden toprağa iner, nasıl toprak yanlış cevap? Yanlış ise nedenini öğrenmek isterim, doğrusunu bilelim.
 
Kendinizi toprağa bağlayın, yada antistatik bileklik vs. tarzı birşeyler kullanın.

Antistatik bileklik yüksek voltajlamı statik elektriği yok ediyor? birde antistatik bileklik iplik üzerinde çekim oluşturumu çünkü bu sistemi iplik üzerindeki statik elektriği almak için tasarlamam gerekiyor.
vakit ayıran arkadaşlara teşekkürler.
 
ben kağıt sektöründe çalışıyorum. statik elektrik bazen bizdede sorun oluyor. 1. çözüm bu iş icin geliştirilmiş cihazlar var ve istersen ayrıntılı anlatırım. 2. çözüm ürünün geçtiği bölgeden boydan ciplak kablo gerdir. coktelli kabloyu soyup saç gibi bölge bölge sarkıt. gerdirdigin kabloyu da toprakla. belki derdine derman olur.
 
Arkadaşlar deniz kenarında bir parkda oynayan çocuklarda ciddi oranda statik Elektriklenme oluyor.Kaydıraçlar salıncaklar vs. dış kaplama hep plastik ama çocuklar kayarken sürtünürken ciddi manada statik elektrik yükleniyorlar hatta biri elini biyere deydiğinde öyle çarpılmışki ambulans bile çağırmışlar.Parkta kaçak elektrik var diye yayılmış haber millete.Fakat orda bulunan ebevynlerde bişey olmuyor sadece oynayan kayan çocuklarda statiklenme oluyor.Aynı memlekette diğer çocuk parklarında bir problem yok sadece bu deniz kenarında olan çocuk parkında problem var.Ve kış mevsiminde bu olayın daha çok artttığını söylüyorlar.Bu parktaki statik elektrik yüklenme olayını nasıl kaldırabliriz.Oyun parklarının varsa gövdesinde metal kısmı (dış tabaka sert plastik) topraklansa problem çözülürmü.Yani çocok üzerindeki statik yük yalıtkan sert plastik kaydıraç üzerinden gövde metale toprağa geçermi??
 
Kalıp yapıp plastik basmayla olmuyor demek ki.
Özellikle kış aylarında lahana gibi kat kat giyinmiş bebeler birde kalınca ayakkabılar ...plastik aksamlarla sürtündüklerinde olan olur.
Rahatsız edicidir , büyükler bile rahatsız olur mesela araba açıp kapatırken çıttt.

Plastik aksamın bir miktar iletken yapılması çözümdür.
O tip şeylerde plastikcilerin sırlarındandır , bilen bilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst