Statik Elektrik Yükleme

erfeser

Üye
Katılım
9 Ocak 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar merhaba. Umarım doğru yere konu açmışımdır. Sorunum ve bilgi almak istediğim konu şu: Çiftçilikle uğraşıyoruz. Tarımsal üretimde bitki besleme ve ilaçlamada kullandığımız pulverizatörler verimsiz çalışıyor. yeni sistem ilaçlama makinelerinde statik elektrik yükleme olayı var. Bu şekilde çok daha verimli bir ilaçlama yapılabiliyor. Bazı durumlarda ilaç tasarrufu 1/8'e kadar çıkıyor. En az yarı yarıya su ve ilaç tasarrufu sağlanıyor. Sistem şu: Suya statik elektrik yükleniyor yapraklar bu statik elektrik yüklü su taneciklerini kendine çekiyor böylece tutunma artıyor. Sorum şu: Makinemvar ve bunu değiştirip yenisini almak son derece maliyetli. Elimdeki makineye böyle bir uygulama yapabilir miyim? Bu makineleri üretenler elimdeki makineyi buna dönüştüremeyeceklerini söylediler. Sizce yapılabilecek bir şey var mı? Neler önerirsiniz? aliexpres'te söyle bir alet buldum. Bundan her başlığa bağlasam taksam olur mu?
DC 12V 15000V to 20000V 20KV Adjustable Boost Step Up High Voltage Electrostatic Generator Igniter Module Negative Ion Ignition
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadasım, sizin sorununuz, statık yuklememi, statik elekriği almakmı. Orada bir anlaşsak önce.
Bakın, eklı dosyada verdıgım adresi telefonu arayın. Bu firma , tektil de kumas üzerindeki statik elektiği almak konusunda cıhaz üretimi yapar. Derdiniz ayrı da olsa yardımcı olabilir umarım.
Numan beye, balıkcı, Namık Gezer in selamı var deyin lutfen.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    265.9 KB · Görüntüleme: 24
bu sistemden esinlenip geliştirmişler olmalı .




 
Son düzenleme:
İlaçlı su -1400 voltla yüklenip öyle püskürtülüyormuş.
Su partikülleri + yüklü yaprak ve meyve tarafından toprağa düşmeden çekildiği için ilaçlama verimi artıyormuş.
İlaçlı su plastik bir kabın içinde olmalı ve 1400 volt , 10ma güçkaynağının - kutbu ilaçlı suya verilmeli .
1400 voltun + kutbu bir zincirle toprağa temas ettirilmeli.
İş, 1400 volt 10ma sınırlamalı trafolu bir güç kaynağı yapmaya kalıyor.
 
merhaba @erfeser

bir yazı buldum ( kısmi yazı )
yapılmak istenenden tersi durum ama bir fikir veriyor .
sadece statik yaratmak yetmiyor anlamı !!!
burada nemin önemi .
Mutlak nen / maksimum nem / bağıl nem ( nisbi , oransal )
sistemin tam işlemesi için gerekli aşamalarından birisi .
su miktarı / ilaç miktarı / nem miktarı / statik elektrik / nozul ( püskütme zamanı ( dur kalk )
rölelerle desteklenmesi , ( sıcaklık , nem ( su + ilaç miktarı ayarı ) , sıcak , soğuk hava püskürtmede dengelenmesi , üründe yakınlık uzaklık vs gibi bir çok parametreler olması işi zorlaştırıyor .

sadece 1400 volt 10ma sınırlamalı trafolu bir güç kaynağı ile kısmı iş görür bence diğer etkenleri göz önüne almak gerekir .
ürünün su tutma özelliği vs gibi .

Nemlendirme ve nem kontrolüyle
statik elektriğin ortadan kaldırılması

Nemlendirme üretim ortamlarındaki statik elektrik birikmesini ortadan kaldırmanın çok etkin bir yoludur. Nemi %55 Bağıl Nemde tutarak havanın nem içeriği doğal bir iletken olarak çalışır ve herhangi bir potansiyel statik şarjı topraklar.

Sürtünmenin statik elektrik şarjı oluşturabilmesi için havanın %45 Bağıl Nemin altında olması gereklidir. %45-55 Bağıl Nem arasında statik elektrik hala birikecektir fakat havanın nem içeriği yoluyla toprağa sızdığı için daha az seviyede olacaktır. Havayı %55 Bağıl Nemin üstünde tutmak statik elektriğin asla birikmemesini sağlar.
Ancak, ısı üreten endüstriyel makineler kendi kuru mikro iklimlerini oluşturarak statik elektriği artırabilir. Isı havayı kurutur ve bu nedenle genel nemi 18 C'de %60 Bağıl nem olan bir odada sıcak makineler nedeniyle %45 Bağıl Nemden az nemi olan lokalize kuru hava cepleri olabilir. Eğer bu makine aynı zamanda statik elektrik birikimi için gerekli sürtünmeyi de üretiyorsa statik elektrik problemleri potansiyel riski vardır.

Bu tür durumlarda lokal alanın nemini yükseltmek için lokalize sprey sistemleri kullanılabilir. Doğrudan makineye monte edilmiş farklı nozullar sıcaklık artışının kuru hava yaratmamasını ve böylece statik elektrik birikiminin olmamasını sağlayabilir.

kolay gelsin .sağlıcakla kalın .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst