Statör nasıl sarılır ( jeneratör )

WattMan

Üye
Katılım
26 Eki 2019
Mesajlar
167
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlarım, abilerim !

Motosikletime birden fazla yüksek güç çeken ışık sistemi kurdum ve 2 senedir kullanıyorum , tüm ışıklar ayni anda kullandığımda 12 voltta 8 amper gibi bir enerji çekiyorlar , lakin sorun burada başlıyor , bu yükü motosikletimin statörü anca 6 ay dayanıyor sonra yanıyor, şuana kadar 5 kere değiştirdim.

Sormak istediğim bozulan bir statör umu alıp kendim sarnak istiyorum , üzerinde mevcut olan tel kalınlığında dahada kalın bir sargi yerlestiricem lakin bobinlerin bağlantılarını, çıkışları nasil alındığını bilmiyorum, yardım edermisiniz örnek bir sema varsa çok memnun olurum.

kullanmış olduğum statör
images (1).jpeg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elinizde sargıları sökülmemiş stator varsa işiniz kolay ! Bobinajcılığın özü yanmış sargıları , yanmamış sargılarla birebir değiştirmektir. Yapmanız gereken bobinajcıya gidin en az 10 Amper verecek bobinaj iletkekinin kesitini öğrenin, sonrada o kesitteki iletkenin spir sayılarının statorunuza sığıp sığmayacağını beraber hesaplayın sığıyorsa problemsizce kalın kesitteki iletkeni statora yerleştirin. NOT: Statordaki eski sargıların hepsini tek tek sayarak sökün bağlantı şemasını anlayacağınız şekilde çizip , spir sayılarını şemaya kaydedin, kolaylıklar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst