Start butonu ile motoru 15 sn çalıştırma

ersahin42

Üye
Katılım
2 Ara 2016
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Konya
Iyi günler arkadaşlar bana start butona basıp çektiğimiz zaman motor 30 sn çalışacak sonra kendi kapanacak çalıştırmak için tekrar basmak gerekecek start a nasıl bir devre yapmak lazım teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Buyur, start butonuna basdıgında, zaman rölesının kapalı kontağı üzerınden motor kpntaktörü çeker ve devrede kalır. Zaman rölesı ayarlı süre sonunda çekdiğinde motoru da durdurur. Yenıden start verene kadar beklemede kalır.
 

Ekli dosyalar

  • MOTOR 15 SN.CALISMA.pdf
    27.6 KB · Görüntüleme: 144
selamlar zeybek hocamçizmiş oldugunuz programın adı nedir nasıl temin edebiliriz
 
Çizimlerim için, uzun yıllardır Caddy proğramını kullanıyorum.
 
Ters karakterli zaman rölesini bilmeyen teknik elemanlar var ülkemizde . Bu kadar mı memleket eğitimi çökmüş ; gülermisin ağlarmısın.
 
Ters zamanlı zaman rölesı elbetde bılınıyor, ama soran arkadas henuz öğrenci. Önce adım adım, pıyasada bulabileceği malzemelerle sistemi çizdim. Kendisi ilerledikçe diğer sembol ve elemanlarıda hazmedecekdir. Ben balık vermekden yana değil, balık tutmasını öğretmekden yanayım.
 
Ters zamanlı zaman rölesı elbetde bılınıyor, ama soran arkadas henuz öğrenci. Önce adım adım, pıyasada bulabileceği malzemelerle sistemi çizdim. Kendisi ilerledikçe diğer sembol ve elemanlarıda hazmedecekdir. Ben balık vermekden yana değil, balık tutmasını öğretmekden yanayım.
Elektrik Teknikeri nden öğrenci olduğunu ilk defa görüyorum :)

Sorun şu ki ben eğitim camiasının başında olsam endüstri mesleğin ya da teknik lisenin tozunu yutmamış adamdan tekniker de mühendis de olmasına izin vermem ; ben endüstri meslek ve teknik lisede geçirdiğim yıllarda edindiğim pratik uygulamaların onda birini üniversitede görmedim , yapmadım . Düz liseden mezun gençlerin üniversitede bu bölümlere girmesi kolaylaştırılır ; okul hayatlarının çoğunda da pratikten çok kitapların ve teorik bilginin altında ezerseniz böyle otomatik kumandanın a sını be sini ce sini bilmeyen teknik elemanlarla doldurursunuz piyasayı . Tabi devlet endüstri meslekleri kafası az çalışan ağzı sigaralı eşkiya tipli okumak istemeyen gençlerin mekanı olarak görüyor oda başka bir garabet .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tabi devlet endüstri meslekleri kafası az çalışan ağzı sigaralı eşkiya tipli okumakistemeyen gençlerin mekanıolarak görüyor oda başka birgarabet .

Valla @Under Ground bu kadar da güzel anlarilmaZki ben meslek lisesini üç yıl okudum biz öğrenciyken sanat okulu öğrencilerini parmakla gösteriyorlardı kafası calisir okul bittikten sonra isi hazırdı kafası çalışırdı

Ama devlwrin benzettigi tabir çok üzücü okula giden öğrenciye termik in 95-96 ne diyorum o bana soruyor

Valla yazınızı soluksuz okudum beyendim de
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst