Standart ampülleri unutun; devir OLED devri

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
Evinizde kullandığınız standart ampülleri unutun. Devir OLED teknolojisini kullanan ampüllerin devri
Televizyonlardan sonra ampüllerde de OLED fırtınası başlıyor.
Ultra-ince Televizyonları, daha az enerji tüketen cep telefonlarını ve parlak kamera ekranlarını unutun... OLED teknolojisi artık bunların dışında ışık kaynağımız ampüllere de uzandı.

Florida Üniversitesi'nden metalurji dalında bilimadamları ve mühendislerin OLED teknolojisini kullanarak geliştirdikleri mavi ışıklı ampüller watt başına 50 lümen (ışık birimi) üretebiliyor.

Bunun enerji bakımından karşılığı her ne kadar şu an piyasada bulunan ekonomik floransanlar düzeyinde olsa da, standart ampüllerden 3 kat daha az enerji tükettikleri belirtiliyor.

Mavi ışığı üretebilmenin doğallığı sağlamak açısından en önemli nokta olduğunu belirten uzmanlar şimdi harıl harıl watt başına 100 lümen üretmek için çalışıyor.

OLED'li ampüllerin başka bir avantajı ise her bir OLED'in birbirinden bağımsız olması. Böylece farklı renkte OLED'ler aynı ışık kaynağı içerisinde kullanılabilecek.

CHİP
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst