ST 78M05 vs1827 bu malzemeyi nerden bulabilirim?

Usbye hiç bir şey takılı değil di
O zaman diğer debeplerden dolayı parça arızalanmış. Sizden kaynaklı bir sorun değil. Parça oldukça kolay bulunabiliyor ve ucuz, kolayca değiştirebilirsiniz.
 
https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/31368/TOSHIBA/78M05.html

Parçanın datashetini ekliyorum parçanın iki çeşidi var ,sizinki yüzey lehimlemeli olan (diğeri bacaklı).
Beslemesi dışarıdan veriliyor sanırım ,12 voltun polarizasyonu doğrumu(+,- doğru hattamı veriliyor),12 volt beslemede voltaj sıkıntısı varmı ,diğer komponentlerde bir sıkıntı varmı,ölçme yapma beceriniz ve bunu yapmak için gerekli alet edevatınız varmı.
12 v polarizasyon doğru, 12 v besleme PSU dan geliyor ve 13,xx okuyorum, (Psudaki tüm sarı bacaklar 12 olduğu için hepsini ölçtüm 13.xx görüyorum.) , Diğer komponenleri ölçmedim çünkü sadece bunda patlak var.
 
HDMI beslemesi de ondan olabilir. HDMI a monitör takılıyorsa ve topraksız fiş kullanılıyorsa hdmi lar problem çıkarabiliyor. Karanlıkta bakın hdmı takilirken kıvılcım görebilirsiniz. Özellikle elektrik varken sök tak yapmamak lazim
 
Hayır 12 voltta yanmaz, yanlış bilmiyorsam 30 volta kadar çalışıyor. Fakat 500mAh değerinden fazlası çekilmiş olabilir parçanın üzerinden.
Üretim hatası veya parçanın ömrünü tamamlaması, kısa devre, aşırı akım ve voltaj gibi bir durum yoksa kolay kolay arıza yapmazlar. Yani @silvestir in dediği gibi yüksek ihtimalle aşırı akım çekilmiş.
Aşırı akım çekilmesi için üzerinde takılı olan başka bir cihaz olması gerek ama ben hiç bir şey bağlamadan direkt olarak önce güç verdim deneyim diye sonra kıvılcım çıkarak gitti.
 
HDMI beslemesi de ondan olabilir. HDMI a monitör takılıyorsa ve topraksız fiş kullanılıyorsa hdmi lar problem çıkarabiliyor. Karanlıkta bakın hdmı takilirken kıvılcım görebilirsiniz. Özellikle elektrik varken sök tak yapmamak lazim
Psuda zaten topraklama var bende gücü paydan aldığım için toprak oluyor neden bilmiyorum takınca böyle oldu. Benim kafamı karıştıran PSU çıkışlarında bulunan (harici olarak gri,mor,mavi vb dışında ) 5v 12 v ve 3.3 voltlar bulunuyor bu voltajlar birden fazla kabloda bulunuyor sorun şu bu kablolar arasında fark oluyor mu? Yani sarı renk 6 adet var hepsi aynı şekilde 12 volt ama aralarında fark oluyormu PSU için söylüyorum.
 
Yok olmaz. Tüm sarılar PSU içinde aynı yere lehimlidir
 
Direkt gittiyse çıkışındaki sağdaki kapasitör problemidir. Değiştirirken onu da ölçün.
Resimde gördüğünüzde 7805 in iki bacağındaki kapasitorlari ölçtüm sağdaki sağlam ama soldaki her iki ucunda şaseye kısa devre okuyorum saoldaki arızaları herhalde demi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst