SSR Kullanımı Hakkında

Katılım
26 Mar 2021
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba. Projemde kullanmak üzere SSR röle kullanımı hakkında bir kaç arkadaşımdan bilgi aldım. Ancak projemde sürecek olduğum yüküm 20 A 220V DC gerilime sahiptir. SSR röle ise hep AC yük uygulamalarında kullanılıyor araştırmalarımdan anladığım kadarıyla. SSR röleyi DC kontrolcü ile DC yük sürebilirmiyim. Bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
SSR yarı iletken bir malzemedir. Anahtarlayacağı yük kılavuzunda ve ürünün üzerinde yazar. Yükü AC olarak belirtilmiş ürün ile DC yük anahtarlanmaz.

Yükü DC olan SSR ler de vardır. Ancak bu kadar yüksek akımlısına rastlamamıştım.

Sizin sorunuz üzerine inceledim. Enda da ürün gamına eklemiş. Linkini atıyorum. Firmadan teknik bilgi almanızı ve çok iyi soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim.

https://enda.com/automation/ssr/zero-cross/panel/ergd1/
 
Merhaba. 25A SSR yerine 70A SSR takarsam rezidansımda sıkıntı yaşarmıyım.
 
Dİkkat!

İhtiyaç :220 V DC. Ancak ENDA Yük gerilimi 40 V DC

yüküm 20 A 220V DC gerilime sahiptir
ENDA.jpg
 
Ssr kullanma isteğinizin belirli bir sebebi var mı? DC anahtarlama için daha farklı çözümler mevcut.
 
Selam. Sırası gelmişken sorayım. DC 5V-50A bir yük için AC 70A SSR kullanabilir miyim? Satıcı bana AC-DC farketmez, sonuçta çıkış röle kontağı gibi davranır demişti. Fikirlerinizi bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst