spot lambada revizyon

denny

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
210
Puanları
1
arkadaşlar yeni taşınacağım evde salonun tavanına spot koymuşlar 25 adet ama balastları bi süre sonra ses yapıyormuş ve rahatsız ediyormuş. bende bu spotların yerine yeni bir aydınlatma yapmak isiyorum yine aynı sistemde ama balast kullanmak istemiyorum normal düşük wattlı lamba kullanmayı düşünüyorum.. sizin tavsiye edeceğiniz daha uygun bir lamba tip var mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektronik balast kullanırsanız ses yapmazlar.
 
Son düzenleme:
12V-50W var benim arkadaşın salonunda, 12 tane. hiç ses yok.
 
hmm.. elektronik balast..hemen inceliyorum. sağolun.
 
spotların herbiri 50w baya tüketirler.birkaç şekilde yapabilirsin;1-sadece spot kidelerinin içine led ampul(12/50 tipinde) takabilirsin(3w tüketim) (5tl cıvarı) 2-spot kaidene uygun (12/50 tipinde) ekatone ampul (6tl cıvarı) 3- 2.5 inç dawlıgnt E27 duylu kaide içne 9w (iyisinden al philips, osram) ekotone ampul takarsın(10 tl cıvarı)
 
Bahsedilen spotlar 12/50 spotlarsa, balast diye değilde trafo diye geçer. Onların da artık elektronikleri var. Hem çok hafif, yer kaplamıyor, hem de ucuz( çinli amcalar yapmışlar)
 
önerileriniz için teşekkür ederim. hemen bir fiyat performans hesabı yapıyorum. görünüşte E27 duy daha iyi gözüküyor. Saolun arkadaşalr.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst