Split Klimalarda Hangi Marka Tercih Edilmeli?

mkemal17

Üye
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Son yıllarda iklimlendirme konusunda talep patlaması yaşanmasıyla birlikte piyasada marka ve ürün çeşitliliğinde de ciddi bir artış oldu.
Benim yaptığım incelemelere göre sektördeki tecrübesiyle mitsubishi ön plana çıkıyor. (Mitsubishi 2 ayrı marka grubunda yer alıyor. Mitsubishi electric ve Mitsubishi Heavy industies). İnverter tipi klimanın mucidi Toshiba da tabiri caizse sektörde karizmatik bir yere sahip. Ayrıca yaygın olarak kullanılan, Carrier, Airfel, Bosch, Arçelik,Vestel vs. birçok marka mevcut.
Sizce fiyat/performans, malzeme kalitesi, servis kalitesi, teknoloji gibi özelliklere bakılarak hangi markalar avantajlı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dostum açtığın konu çook derin bir konu hem bu forumda hem başkalarında sayısız kez açıldı binlerce şey yazıldı... bu konuya yazıp ortaya bir marka çıkarmamıza ömrümüz yetmez..
:)
benim evime takacağım bir klima olursa bu mesleği yapan birisi olarak farketmez hatta zamanım olsa 24000 lık dış ünite ile merkezi sistem bile yapma planlarım mevcut ama illada marka diyorsan maliyet/fayda analizlerini gözönüne alırsak yerli markalar tercih ederim
sırası ile arçelik beko vestel olabilir...
sevgiler
 
Vesteli onermiyorum vestel klimalarin kumanda devreleri surekli arizala çıkarıyor. Mitsubishi oneririm bak saglam ve sorunsuzdur.
 
airfel yada baymak nasıl peki .fiyatları uygun ama sessizmi açaba
 
toshiba al dünyanın en az elektrik tüketen kliması.
 
Mitsubishi kaliteli ancak fiyatı çok pahalı. 18000 BTU luk inverter tipi modelinin fiyatı 3400 civarı. Aynı özelliklerde Toshibanın 2700, Alarko Carrier 2400, Airfel 2300, bosch ve vestel de 2100 civarı..
 
mitsubishi electric veya samsung klima tavsiye ederim.
 
DemirayTeknik'in de dediği gibi;
Bu konunun ucu bucağı yok maalesef. Aslında yatırımcı olarak düşünürsek, orjin marka/fiyat kıstası önemli. Herkesin de ortak kanısı olan İnverter teknolojisi. Ancak bu teknolojinin de verimli olan noktaları haricinde kullanmak çok ta enteresan değil. Mesleğim gereği aşağı yukarı tüm cihazların çalışma prensiplerini biliyorum. Aralarında ufak tefek detayların haricinde ortak bir noktada buluşurlar.Ben ev için kullanımda inverter cihazı sonuna kadar desteklerim. Çünkü genelde çok sık durup-kalkar dış ünite. Demeraj darbe akımı çok olur. Evaporasyon sıcaklığını oturtmak ve stabil duruma getirmek daha kolay ve rahattır. Ancak iş yeri ve ofis kullanımı için gereksiz bir teknolojidir.
İnverter klimalarda kompresörün en verimli noktası (C.O.P açısından) 45-75 Hz aralığıdır. Soğutma modunda evaporasyon ve ısıtma modunda kondanzasyon sıcaklığı diye tabir edilen basınçları sağlamak, bu cihazlarda kompresörlere verilmiş görevlerdir. Ev kullanımında çok fazla ısı kayıpları ve "kaçak hava" girişi bulunmaz. Bu nedenle verimli nokta içinde kalırlar.
Ben İnverter klimaya ev kullanımı için oy verirken marka olarak orjin olsun ne olursa olsun derim.
İş yeri kullanımı için ise (VRV sistemler HR serisi hariç) standart klima cihazının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Yerli malları desteklemek isterim ama maalsef daha montaj yapmanın ötesine geçen olmadığından oyumu yine orjin markaya kullanacağım.
 
Klimada dünya markası daıkın,ama bunun yanında ınverter teknolojisini bulan toshibayıda yabana atmamak lazım, arkadaşlarında dediği gibi bu konu çok derin ama başım agrınasın diyorsan alınacak iki elin parmakları kadar marka var,daıkın,panasonic,mitsubishi havy,mitsibishi elecric,toshiba,sanyo,vb gibi markalar bunların dışına taşmazsanız, kurulumdada vakum yapılmasına dikkat ederseniz sorun kalmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst