Split klima bakimi

nagodre01

Üye
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Split klima periyodik bakimi ve nasil temizlendigi konusunda cok acil bilgiye ihtiyacim var..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Split klima periyodik bakimi ve nasil temizlendigi konusunda cok acil bilgiye ihtiyacim var..

Sn nagodre
Kullanıcı olarak yapabilecekleriniz sınırlıdır.
1- İç ünite filtreleri elde sabunlu su ile yıkanır gölgede kurutulur.
2- İç ve dış ünitenin genel temizliği. Kondanser-eveparatör kanallarının temizliği
kompresörle hava tutup ardından nemli bezle silinmesi.
Kirlilik çoksa serviste temizleyici özel kimyasallar vardır.(Temizliği servis yapmalı)
3- Gider borularının açık olduğunun gözle kontrolü. Tıkanıklık varsa açılması.
4-Uzaktan kumanda pilleri üzerinde bırakılmamalı.Yeni pil takılmalı.
5-Dış üniteye giden borularda izolasyon atmışsa açılmışsa çalıştırmadan onarılmalıdır.
 
Sn. Analizör öncelikle bilgi paylaşımı için çok teşekkürler..
Ben iklimlendirme soğutma öğrencisiyim staj defterime yazmak için,daha detaylı servis işlemleri ile bilgi ariyorum..
örnek:İç ünite dış kasası sökülür,Allbright sprey ile su karistirilir,evap ve kondensere sıkılır vb..
aşama aşama hatirlayamadigim için detayli bilgi ariyorum
 
Sn. Analizör öncelikle bilgi paylaşımı için çok teşekkürler..
Ben iklimlendirme soğutma öğrencisiyim staj defterime yazmak için,daha detaylı servis işlemleri ile bilgi ariyorum..
örnek:İç ünite dış kasası sökülür,Allbright sprey ile su karistirilir,evap ve kondensere sıkılır vb..
aşama aşama hatirlayamadigim için detayli bilgi ariyorum

Bulunduğunuz şehirde bunların Bakım ve onarımları işini yapan servis veya tamircilere de danışabilirsiniz.
 
Dış ünitenin basınçlı su ve kimyasalla temizlenmesi için yerinden sökülmesi dolayısıyla ilk olarak içindeki gazın dış üniteye toplanması gerekir. Dış ünite üzerindeki kompanentlere su sıçraması önlenmelidir. Aşağıdaki linkte klima bakımı ile görsel bilgiler verilmekte bakmanızı tavsiye ederim.Ayrıca pratik bilgiler vermesi açısından mükemmel bir sitedir.
Mademki bu işin okulunu okuyorsunuz detaylarınıda öğrenmeniz gerekir en sağlıklı bilgileri yetkiliservislerden alabilirsiniz.
Klimalar düzenli bakıma ihtiyaç duyar mı? - UZMAN TV
 
Son düzenleme:
evap veya kondansere basınçlı su sıkma finleri eğersin... klimanın temizliğinin akademik bir değer olduğunu bilmiyordum. elektrik ve elektronik aksamı izole et basınçsız hortumla suyla yıka gitsin. piyasada konsantre kimyasallar var belli oranda seyrelt sık 2 dakika bekle suyla durula gitsin . burda da bir püf noktası var kimyasalın köpürmesi lazım .. fazla durutma finler erir. bu kadar. alelade her insan yapar bunu. derinlemesine temizlik için iç ünitenin fanına varasıya kadar sökmen lazım ki buda çok basit bişeydir eli tornavida tutan her insan yapar bunu komple sökmeye gazı depolamaya gerek yok.
 
bir iklimlendirme soğutma teknikeri adayıysan hedefini yüksek tut.split klimalar bizimle ne alaka.bilgilen ama bu bilgin kendine kalsın.profosyonelce yapman gereken akademik olarak öğrenmen gereken şeyler amonyaklı sistemler,chiller üniteleri ve vrv vb...gibi konular olmalı.saygılar.
 
Arkadaşlar yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla arkadaşımızın sorusuna farklı şekillerde yaklaşılmış.Öncelikle split klima,chiller,rooftop,kanallı,absorption vb.cihazların bakımları hemen hemen birbirlerine yakın olup,büyüklük açısından farklı,çalışma prensibi olarak(absorbption hariç) aynı cihazlardır.Yani arkadaşımız iklimderme okuyor ve split klimayla ile ilgili bilgi istiyorsa öncelikle istediği konuda yardımcı olmamız gerekir diye düşünüyorum.Unutmyalımki sinekte küçüktür ama mide bulandırır.Bunu söylememin nedeni büyük gruplarda arıza tespiti kolay ve kazancı daha büyük olup,küçük cihazlarda günlerinizi verdiğiniz olur , hem gereken saygıyı (meslek olarak) göremezsiniz,hem kazancınız düşük olur.Yani ben chillerciyim,ben amonyakçıyım,vrv'ciyim vs.demenin anlamı yok.Şimdi bende chiller üzerinde 15 senedir çalışıyorum , yurt içi ve yut içi yurt dışı servis veriyorum.Ama neden hala eksiklerim olduğumu düşünüyorum.Çükü kimse ben bu işi tam anlamıyla biliyorum diyemez.Her meslek böyledir.Sonu yoktur.Arkadaşımızın sorusuna gelince:1)Öncelikle makinayı rahatlatmak gerekir.Yani kondenser ve evaparatörü kimyasal ve basınçlı su ile temizleyeceksin.(Eğer gerekiyorsa)Çünkü temiz olan bataryalara her seferinde bakım yapıp para kazanacağım diye kimyasal madde sıkılmaz.Ömrünü kısaltırsın.
2)Arkadaşların dediğine göre kimyasal sıvı köpüren cinsten olup,basınçlı suyuda kullanmaman gerekiyor.Sen uygulamasını ve araştırmasını bilidikten sonra kimyasalıda bulursun, lamalarada nasıl basınçlı su sıkılacağını,
3)İç ünite filtrelerini temizle.
4)Cihazın tüm elektriksel (gevşek kelmensler,komp.sargı ölçümü,voltaj ölçümü varsa ayb ölçümleri,yağlanma,vs.) ölçümlerini yap.
5)Cihaza start verip,gaz basınçlarını,komp.ve fan akımlarını,emiş ve üfle sıcaklıklarını(Delta T min 10'C max.20'c),cihazın çalıştığı mahale kapasite olarak uygun olup olmadığını kontrol et.
6) Herhangi bir sorunla karşılaştığında öncelikle cihazın tüm bilgilerine sahip ol (Etiket değerleri,Arıza kodları,wiring diagramı,v.s.)
7)Yapılan tüm işleri ve çalışma değerlerini müşteriye yazılı rapor halinde ver.
8)Her zaman araştır,paylaş ve mesleğini sev.
 
benim yazdığım şey gayet açık ve net.bende aynı hatayı yaptığım için yeni gelenleri uyarmak istedim.kimse kimseyede ben amonyakçıyım vrv ciyim diye hava atmak için kendini geliştirmez.ama neticede iklim-soğutma çok geniş bir yelpaze ve bu bölümde okulda hiç bir şekilde splitle ilgili bilgi verilmez.artık montajcılık ayağa düştü.beyaz eşyacı işi oldu.ve yıllarınıda verse yerinde sayacak bu işle uğraşan.onun yeine asıl okulda öğetilen ve ana meslek olan fabrika türü yerlerdeki soğutma sistemleri üzerine yoğunlaşsa çok daha iyi olur.ben fikrimde ısrarcıyım.
 
bebekler emeklemeden koşamaz.
ne alaka denilecek belki .fakat.sn. ebi nin dediği gibi soğutmanın temeli aynı.en basiti de klima ve ya buzdolabı.
soğutmanın temelini bilen zaman içerisinde kendini geliştirebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst