Split klima bakimi

Öncelikle klimanın bakımını yapmak için, klima malzemesi satan yerden all-bright denen klima ilacını ve püskürtme pompasını temin etmeniz gerekiyor;
Klimanın Elektriğini kapatın plastik olan ön kasasını yıldız tornavida yardımı ile sökmeniz gerekiyor, daha sonra bazı klimaların alıcı kart kısmı klimanın önünde orta kısımda bulunuyor, bunuda söküp ister soketinden ayırın ister biryere sıkıştırın farketmez yeterki su gelmesin(alıcı kart kenarda elektronik karta monteli ise sorun değil) sonra klimanın elektronik kart kısmını bir poşet yardımı ile güzelce su girmeyecek şekilde kapatıyoruz tornavida yardımıyla sağından-solundan iyice poşeti kenarlarına sıkıştırıyoruz.
Bunuda yaptıktan sonra büyük bir naylon torba ile (klima malzemesi satan yerlerde hazır var yada boya işlerinde kullanılan da olabilir 2m * 3m naylon düz poşet olabilir.) bunu klimanın ana kasasının altından başlayarak kenarlara doğru alttan sıkıştırmak yardımı ile kenarlara doğru sıkıştırıyoruz sonra kalan kısmı aşağı doğru bırakıyoruz aşağı sarkan kısmın altına bir kova koyalım şimdi klima bakıma hazır,
Klimacıdan aldığımız ilacı püskürtme pompasına 5/1 oranında ilac katıyoruz geri kalan kısmı su ile dolduruyoruz, sonra pompalayıp iyice basınç oluşturduktan sonra klimanın evaparatörüne(ön taraftaki petek kısmı) güzelce püskürtüyoruz bunu yaparken poşet ile kapattığımız elektronik kart kısmına fazla yaklaşmıyoruz. Sonra evaparatörün ilaçlama işi bittikten sonra sıra iç ünitenin fanını temizlemeye geldi tekrar pompaya ilaç katıp üstünü su ile dolduruyoruz, fana güzelce ilacı sıkıyoruz sonra pompanın tamamını su ile dolduruyoruz önce evaparatörü sonra fanı bi güzel su ile iyice duruluyoruz poşet ile kapattığımız elektronik karta tekrar dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Durulama işi bittikten sonra suyun iyice süzülmesini bekliyoruz , sonra elektronik karttaki ve klimanın altındaki poşetleri sökelim ve alıcı kartı söktüysek onu yerine takalım, daha sonra plastik ön kasayı yerine takalım filitreleride yıkamayı unutmayalım. Bakım işlemi bitmiştir.

Benim tavsiyem bu işte uzman değilseniz yetkili servise yaptırmanız daha doğru olur çünkü elktronik karta ister-istemez bir su gelirse elktronik kartın yanmasına sebep olabilir buda size maliyet çıkarabilir evdeki pirinçten olmayın derim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar bende teknikerim cocukluğumdan beri hem okudum hem soğutma işiyle uğraştım onun için bu bölümü tercih ettim.okumakla bu iş öğrenilmiyor ancak merteben farklılaşıyor.bahsettiğiniz sistemlerin hepsini en kralını yaptım yurt içi yurt dışı.eğitimler verdim eğittim.ama şunu anladım herşey boşmuş.şuanda kombi işiyle uğraşıyorum arasıra klima soğutma,cok rahatım.yaptıkta ne oldu.kusura bakmayın konu dışı oldu.
 
Son düzenleme:
Kardeşim temizlemek için dış üniteyi sökmeye gerek Yok sadece elektrik bölümüne su değdirme yeter iç üniteyi de sökme istersen su gider borusundan akar gider.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst