Spindle Rölesini Açıp Kapatmak

freedom33

Üye
Katılım
30 Mar 2009
Mesajlar
381
Puanları
1
Arkadaşlar 4 eksen mavi pcbye sahibim(tb6560)ben işleme esnasında spindle rölesi açılıyor ve taki işleme bitinceye kadar açık kalıyor,ancak benim istediğim sadece işleme zamanında rölenin açık kalması ve z ekseni yukarıya cıktıgında rölenin kapanmasını istiyorum böyle bir secenek var mı acaba mach3 te?
 
her z ekseninin yukarı çıkmasında M05 kodu, her aşağıya inmesinde M03 yada M04 kodunu eklerseniz bahsettiğiniz olay gerçekleşebilir onun haricinde olması zor bir ihtimal ama imkansız değil, makrolar ile de gerçekleştirebilirsiniz....
 
Mach3 konusunda okadar tecrübeli değilim malesef:(ayarlar kısmından m05 kodu mu atamam gerekiyor ?vaktiniz olursa anlatırsanız sevinirim,size ayar dosyasınıda yollayabilirim eğer isterseniz.

Mehmet bey bugün aklıma bişey geldi birde,biz el çarkı falan yapmaya uğraşıyoruzya hani bu el çarkı yerine usb joystic i pc ye bağlasak ve joystick in tuşlarını yön tuşlarına ve pgdn-pgup a tanımlasak buda bir nevi el çarkı olmaz mı?
 
TB6560 4 eksen kontrol kartında mach3 için spindle nasıl ayarlanabilir? Ben bu kısımla ilgili hiç uğraşmadım daha önce internetten araştırdım fakat beceremedim bir türlü yardımcı olabilirseniz sevinirim...
 
1) Motor Outputs dan Spindle Enable Aktif yap, Dir Pin# 1 yaz, Dir low Active yi seçili hale (Yeşil yap) getir
2) Outputs Signals den Enable1 i aktif yap, Port#1 ve PinNumber i de 14 yap.
3) Outputs#1 satırında Enable yi aktif yap, Port# 1 yap, Pin Number' i 1 yap.
4) Spindle Setup sekmesine girdiğinde Relay Control bölümündeki Disable Spindle Relays seçeneği işaretli OLMASIN kontrol et.

Tamam de. Config menüsünden Save Settings de ve programı kapat aç.
MDI ekranında İnput satırına M3 dediğinde motor çalışmalı M5 dediğinde kapanmalı.


Bunu daha önce bir arkadaş yazdı ama kim olduğunu hatırlıyamıyorum şimdi ben notlarımın içine bu şekilde almışım, buna bakarak ben TB6560 da Spindlemi ayarlamıştım.
 
Bilgi için teşekkür ederim pazartesi deneyecem... Sonucu buradan paylaşırım...
 
spinle devir kontrolu mach 3 ten nasıl yapılır devirli kalıpçı taslama nın deviri pc den kontrol edilebirmi baglantı nasıl olacak
 
pwm devren olursa bir tane de boş output olursa olur. yoksa alırsın. almazsan olmaz :)
 
Oturup kendinin de yapması bir nevi almak, temin etmek anlamına geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst