Spindle için sürücü seçimi

AhmetNuri

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
179
Puanları
1
Yaş
39
11kw Ac 3 faz taş motoru için sürücü seçimi yapacağız. Bazen yüksek bazen düşük devirde çalıştıracağız. iki tane görüş var 1-) Düşük devirde verimli çalışması için sürücüyü motordan bir boy büyük seçin diyortlar 2-) Sürücüyü motordan yüksek seçerseniz motoru kavurur yakar diyorlar. Hangisi doğrudur? Şimdi sürücüyü motorla aynı güçtemi yoksa motordan bir üst versiyonunumu seçmeliyim? Nasıl bir sürücü seçimi yapılmasını tavsiye edersiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle 2. maddeye katılmıyorum. Sürücünün motordan çok güçlü olması gerekir. Böyle durumda bile parametrelerden ayar yapılabilir. 1. maddede dediğiniz ise motor ağır koşullarda çalışıyorsa geçerlidir.
Aslında temeldeki olay sürücünün çıkış akımının , motorun çektiği max. akımı karşılamasıdır.. Eğer motorunuzun çektiği max. akım sürücünün rated output current değerinin içinde ise sorun olmaz.
Eskiden üretilen sürücülerde günümüzde üretilenlerden daha az verimlilikleri vardı. Buna karşılık motorlarda şimdi üretilenlerden genellikle daha fazla akım çekiyorlardı. Haklı olarak bu kaygılar o dönemlerde genellikle geçerli idi.

Onun için motorunuzun akım değerini seçeceğiniz sürücünün akım değeri ile karşılaştırın. 11kw standart bir asekron motor için 11kw inverter kullanmak yeterli olacaktır.

Kolay gelsin...
 
Bendeki bilgilerde kulaktan duma olduğundan sora sora işime devam ediyorum. Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst