sorun çözüldü

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar biliyorsunuz daha önceleri kompanzasyonla ilgili sorunumuzu paylaşmıştık.
Problemimizi kısaca hatırlarsanız indüktif-reaktifin % 30-35 lerde reaktif-kapasitifin ise % 20-25 lerde olduğunu yazmıştım.Problemle ilgili çalışmam uzun zamandır devam etmekteydi. Ta ki bugüne kadar. Kompanzasyonla ilgili her türlü yeniliği ve değişikliği yapmıştım.kondansatörlerden Reaktif Güç kontrol rölesine kadar.
Evet sorunu bugün çözdük ve sizlerle paylaşıyorum.
Problem dijital kombi sayacımızda çıktı. Tedaşın sayaç ve bağlama ekibinin kontrolleri ve testleri sonucunda dijital kombi sayacımızın yanlış kayıt yaptığı tespit edildi.
Farklı bir firmanın dijital kombi sayacını taktık şu anki oranlar mükemmel % 1'in altında
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
abi merhaba ben uğur tedaş'tan bugün tanışmıştık.siteyi inceledim.gerçekten çok hoş kaliteli bir site.hemen üye oldum.abi değerleri alıyonmu umarım birdaha cezaya girmezsiniz.abi bugün çok çay ikram ettiniz.hasan abiyle 2 gün çay içmeyiz.
 
zeum abim daha önceden 2004 oncesi kombı sayaçlar farklı 2004 sonrası farklı gibi bir düşüncemi paylaşmıştım. Ama gorduğum kadarıyla sayaç markaları arasında farklı özellık gosterenler var. ayildiz'in daha once kullandığı sayaç sorunlu ama sonradan değiştirdiği(hangisi olduğunu bilmıyoruz) ve senin geçen gun denediğin sayaç sorunsuz.
Şimdi biz sayaçları isim vererek özelliklerini konuşsak herhalde yanlış olmaz. Çünkü sayaçların özellikleri farklı ve bunu kendi tanıtımlarında belırtmıyorlar.biz bunu bilmediğimizden sorunu çozene kadar tum sistemi parça parça değiştiriyoruz Biz de bu ozellikleri kendı aramızda değerlendirerek eğriyi doğruyu bulmaya çalışırken kımseyı karalama niyetimizde olmadığından sayaç fırmalarının bıze yardımcı olması gerekır. Ne dersiniz ....
 
Sn.Moner69 arkadaşım

Marka vermek pek doğru olmayabilir ama düşünceni paylaşıyorum.Nihayetinde biz sayacın içindeki entegrelerin kontrolunu yapacak durumda değiliz ama ölçtüğü enerjinin doğrumu yanlışmı kayıt altına alındığını hesaplayabiliyoruz.
Sonuçları itibarı ile değerlendirdiğimizde değişik markaların sayaçlarının aynı tür arızaya verdiği tepki farklı olabiliyor. Sn.Ayyıldızın tesisindeki sayacıda öyle ucuz sayaçlardan değildi bilmeni isterim.Piyasanın kalburüstü sayaçlarından..))

Marka vermeden burada bir anımı aktarayım. x5 A 100 V. luk bir sayacı test ettik.Sayaca 5 A. akım uyguluyoruz sayaç bu akımı 4.1 A. olarak okuyor.Hesaplamasınıda ona göre yaptığı için - %19 hatalı olabiliyor. Firmada bize sadece sayaçları değiştirmek gibi bir iyilik yaptı.Hatanın teknik tarafı ile ilgili tatmin edici bilgi vermedi. İlgililerin bilmesini isterim.
 
Ben teknık arızadan kaynaklanan sorunları kasdetmıyorum.sık sık değişen asgari yeterlilik şartları konusunda bizim çok çok sonraları haberimiz oluyor ve bu asgari yeterllik şartlarına rağmen sayaçlar farklı özellikler gösterebiliyor.Ben bunları konuşalım ;şu marka sayaç şu ozelliklere sahıp iken şunda farklı olarak şu ve şu ozellikler var .... gibi konuları konuşalım diyorum
Yoksa hiç bir firma ile ilgili kötuleme yapmamız sozkonuu olamaz. sadece onlardan bilgi ister ve istek temennımiz varsa onları soyleriz...
 
mrh.arkadaşlar.
ben kombi sayaç bağlantılarıyla uğraşıyorum..
sorunun ne olduğunu size kısaca anlatmak isterim..
yeni nesil kombi sayaçlar devreye bağlanan aşırı kondansatörü algılarlar..şöyleki kondansatör fazlalığı endüktif kapasitife yol açar..bunu hepimiz biliyoruz..ama gözden kaçan bir durum var devredeki aşırı endüktif kapasitif akım , kombi sayaçlara endüktif REAKTİF olarak yansır..
gözden kaçan ikinci kısm ise harmoniklerdir. kaynak makinaları,balastlı lambalar..vs.haormonik oluşumunun başlıca nedenidir.Eğer bu söylediklerim normal değerlerinde ise senin yapacağın iki işlem var..birincisi sayacı test etmek..isterseniz sayacı nası test edeceğinizi detaylı bir şekilde anlatırım.%100 sonuç alabilirsiniz.
eğer yapamazsanız size 2 önerim olacak. 1.sayacınızı değiştirin.ikincisi harmonik ve kondansatör hesabını iyi yapmanızdır..
sorun hakkindaki yazım.....


SORUNUNUZUN ÇÖZÜLDÜĞÜNE SEVİNDİM...
sanırım bu konu hakkındaki tavsiyeierimi dikkate almışsınızdır..
 
teşekür ederim sayın mah arkadaşım
 
Arkadaslar Araniza Yenİ Katidim Komp.hakkinda Bİlgİm Yok Ögrenmek İstİyorum Önerİlerİnİzİ Beklİyorum . Bu İŞİ Nasil Ögrenİrİm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst