Soru: Siemens S7226 inputları

X-KhaN

Üye
Katılım
19 Haz 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
siemens in s7200 serisininde bir s7200226 işlemci ve gerekli diğer modülleri için sipariş vereceğim. ürün masa üzerinde deney amaçlı kullanılacak ben kodu yazacağım sonra panoya girecek işlemci temin edilecek ben kodu 226 üzerinde denemiş olduğumdan küçük değişkilikler ile panoya girecek işlemciye yükleyip çalıştıracağım. buraya kadar bir sorun yok. yanlız benim gördüğüm deney setlerinde inputlara gayet güzel sviçler bağlamışlardı. ama orada 8 inpultu bir işlemci kullanılmıştı. bu kadar fazla inputu olan bir işlemci deney setinde daha önce kullanılmadığından herhangi bir giriş simülatörü bulamıyorum ( yan yana dizilmiş sivçlerden oluşan bir set) bende 32 daire için tasarlanmış bir kapı zili seti almayı düşündüm. ancak bildiğim kadarıyla kapı zillerinde 2 kablo var. biri faz biri toprak. bu zillerin fazını PLC nin inputuna bağlasam toprağı da PLC nin toprağına bağlasam ne kadar yanmış silikon kokusu alırım ? yada başka bir deyişle her hangi bir şeye zarar verebilmr şansım nedir?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yardım edebilecek kimse yok mu?
 
hocam o kadar cok ugrasman bence gereksız.programı bolum bolum yazarsan vede onla ılgılı ınputlara baglantı yaparsan daha kolay denersın.bende yazarken oyle yapıyorum.
 
arkadaslar tesekkurler... sorumun cevabını kendim veriym....

1) güç kaynağından PLC nin inputuna -24 V beslemeyi yapın
2) +24 V u ziller üzerine parallelleyin
3) zilin kontakladığı diğer ucu PLC nin inputlarına bağlayın...

sisteminizi açın...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst