Sony lbt xb80av tweeter ariza

Katılım
17 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar herkese selam olsun. Bir hafta önce bir asker eğlencesine müzik çalmak için davet edildim, sony lbt xb80av müzik seti uzun zamandır kullanıcısi olarak ilk sahibiyim daha önce hiç yaşamadıgim bir olay geldi başıma. Çok titizlikle kulandigim cihazı bir masa üzerine kurup parça parça 4 seyyar kablo ile fişleri birbirine takip çalıştırdım. Malum arkadaşların seyyar uzantı kablosu yokmuş. İlk bir saat çok lyl müzik çaldı, son ses te bir saat kadar çaldı sesten etkilenen küçük center hoparlör büyük kolon üzerinden kayarak müzik seti üzerine düştü üç beş saniye ses kesti enerji gldlp geldi sonra tekrar çaldı. Sanırım enerji şok dalgalanma oldu. Ve sonra blraz daha az sesle çalmaya başladı. Tonlama ve tlz düştü. Bende ısındı herhalde dedim ama fan açmıştı. Zaten uzun süre yüksek seste açması normal- sonra eve geldim sabah açıp tekrar denedim ki tizlerl yanmış. Kondansatörleri orijinal 100 v 1.8 uf simdi neden yandığı ve tweeter ler sardirsam tekrar sorun olur mu ya da kondansatörler de değişmesi gerekiyor mu?
Tizlerl sardiracagim aynısını bulmak mümkün değil başka marka model belki yerine koyulabilir. Çok can sıkıcı bir durum başka kimsenin başına gelsin istemem. Çocukluktan beri ses sistemi ile uğraştım aklımda bir çok sebep var ilk olarak ani şok dalgalanma sebebi ile birlikte tizlerin hassas olduğu içn yüksek frekans ve ısı ile yanmış olacağını düşünüyorum çünkü koku geliyor tweeter in içinden hafiften sanırım bobinleri yandı
 
Son düzenleme:
İki 7 cm olan süper tweeter leri Ümraniye oto sanayi de bir ustaya teslim ettim bir kaç gün önce. Yapıldığında gidip teslim alacağım. Tabii yaklaşık 20 yıl önce özen ben titizlikle yapılmış bu nadide sistemleri aslında çok güçlü kasa ve büyük metal kartlardan üretilmiş işlemci sürücü vs. Şimdiki teknoloji ürünlerinde bir çoğunda darbe sensörü var özellikle araç teyplerinde bunu Pioneer gibi birçok firma sistem ünitesinde kullanıyor. Eski cihazlarda Yok. Şimdiki teknoloji nin artı yönlerinden birisi.
Ama ses Teknolojileri olarak eski sistemler ev , oto, bunlar gerçekten oldukça başarılı üretimler.
Teslim aldığımda eğer yapılmış ise bobin sarımları montaj edip üstündeki orjinalin kondansatör ses filtrelerini deneyeceğim süzme oranına bakıp eğer doğru direnç ile gerçek süzme yapıyorsa degişimine gerek kalmayacak. Zaten aynı tip kondansatör bulmak neredeyse imkansız. 350 v 2,2 uf vb değerli kondansatör bulunabiliyor ancak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst