SONY DVD Player Kızak Problemi

Kontedi

Üye
Katılım
21 Eki 2016
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba. Elimde SONY DVD Player var. CD kızağı içeri dışarı çıkmıyor. İçini açtım conta esnek değil. Videodaki şekilde çalışıyor.

 
Merhaba. DVD player'ın DVD 'yi içinde taşıyan kızağını aşağı götürüp açan geri getirip kapatan ve el temasıyla dokunulan kremayerin (düz dişlinin) dişleri ile son redüksiyonun dişli çarkı birbirlerine temas etmiyor, bu temas olabilseydi kızak içeri girip kolayca dışarı çıkabilirdi, dişli dönüyor, boşa dönüyor, diş teması yok benim anladığım kadarıyla. Asıl sıkıntı motor lastiğinde değil de kremayer dişli ile en sondaki dişli çark dişlerinin kremayerle bir temassızlığı mevcut, videodan görebildiğim kadarıyla. Kremayer dişli ileri-geri çalışma sırasında yuvasında fazla mı boşluklu, dişlilerin diş yüzeylerinde aşınma, kırılma, vb. olup olmadığını bir büyüteçle inceleyin. Motorun dönmesi durunca kremayerin en son iki dişi ile en sondaki bu dişli çarkın bir dişinin bu mekanik teması kaybetmemesi lazımdır, bunu sağlamaya çalışın. Bence mekanik temas problemli olup kayış kuruması, gevrekliği, ince yuvarlak lastik kayışın iş yapmaması,vb. söz konusu değil gibi görünüyor. Kolay gelsin.
 
Cevap için teşekkürler. Ben de düz dişli ile dişli çarkın teması kesilmemesi gerektiğini düşündüm ileri geri çekmesi için ama temas kesiliyor. Dediğiniz şekilde temas ettirmeyi deneyeceğim. PC için DVD sürücüsü var, kızak mekanizmasını onunla değiştirilebilir mi?
 
benziyorsa parçaları kullanabilirsin.
 
Uğraşlarım sonucu yapabildim, düz dişliyi en sağa çekip kızağı öyle yerleştirince halloldu. İleri geri hareket ediyor artık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,466
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst