Sondaj panosu sayaç ayırma sistemi

sancaklı

Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
3 fazlı bir yıldız-üçgen sondaj panosuna nasıl 2 ayrı sayaç yapılabilir. 2 startlı 2 sayaçlı hangisini çalıştırırsak onun sayacı çalışacak. yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
proble mi birazdaha açsak elinizde 2 edet mi sondaj var ?bunlarımı ayırmak istiyorsunuz
 
arkdaşım sanırım ara sayaç koymak içtiyorsun kimin ne kadar ödeyecegini bilmek için yapman gereken mevcut panoya 2 adet daha kontaktör ilave edeceksin. bu kontaktörleri her iki sayacın önüne koyarsın hangi kontaktör kumanda edilirse o sayaç devreye girer harcana güç ortaya çıkar. tabi bunu bir kontaktörlede yapabilirsin. yıldız üçgen kumanda devresinin ortak kontaktörünüde kullanırsan ikinci sayaç için bir kontaktörle işi çözersin
 
Mühürlü- bölmeye iki abone için iki sayac koyun. Bölmeden sonrada, bir 1-0-2 ( 9 kutuplu) şalter( pompa gücüne göre )baglayın. Buradan sonrada , normal pompa calıstırma kontaktörlerine enerji veriniz. Pompa gücüne göre lokal kompanzasyan yapacaksanız. bu tarafda kontaktörden enerji alan ayrı kontaktörlede kondansatöre enerji veriniz.
 
Son düzenleme:
benim tarım sulama işlerinde bu tür istekler başıma cok geldi aynı pompadan iki ayrı kişi sulama yapıyor ne tükentiklerini bilmek istiyorlar karışmasın diye ..endeks almak kim yaktı sen tükentin ben tükentim gibi sorunlar yaşmamak için bunu istiyolar malum köyluler okadar işten endeks alsada diger calıştıracak kişiye endeksin oldugunu inandırmada sonrun yaşıyor cok meşekatli iş cözüm deil ..bence en güzeli bir pompaya içinde süzme x5 sayaclı üstünde star stop pano yapmak ..ilk yıldız ücgenden lokal star stop cıkarıp 2. x5 sayaclı panoya baglamak ilk panodan motor gücü degerinden kesit kaplo cekip saat akım trafolarından gecirip 1. ci yani yıldız ücgenli panodaki ücgen kontaktörüne girmek her iki panodada t.m.ş olmalı işi biten t.m.ş şalterini düşürüp gitmeli calıştırcak olan şalterini acar yol verir..tabi bu yazdıklarım tek abone iki sayac mantıgı şayet iki ayrı abone olacaksa ikiside mühürlü bölümde olmalı ..
 
her bir motorun 3 faz besleme kontaktörünün (yani hiç devreden çıkmayan M kontaktörü) açık uçlarından sinyal göndererk yapabilirsin...
 
bence arkadaşların dediği gibi kontaktörle ayrılıp birde acilstop yada start butonları anahtarlı seçilirse iyi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst