Son Sınıf Elektrik Mühendisliği Öğrencisiyim, İş Arıyorum...

Nebleux

Üye
Katılım
28 Ağu 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Ben Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.(Haziran da mezun oluyorum) İstanbul Avrupa yakasında ikamet etmekteyim. Mezuniyet için son dönemime girmiş bulunmaktayım ve bu dönem 3 ders + Bitirme tezim kaldığı ve 2. öğretim olduğum için tam zamanlı çalışabileceğim bir iş arıyorum. İş deneyimim yaptığım stajlarla kısıtlıdır ayrıca Autocad programını kullanabilmekteyim. İngilizceminde iyi olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında ilgilenenlere cv'mi gönderebilirim. Aradığım işin özelliklerine gelince proje-tahahüt firmalarında proje çizimi veya herhangi saha görevi almak isterim. Ayrıca pano firmaları ve otomasyon firmaları da çalışma isteğim olan alanlardır. Bu konularda kendimi yetiştirebileceğim ve yararlı olabileceğim bir firma aramaktayım.(Bu işi uzun vadeli düşünüyorum, mezuniyetten sonra da kazanacağım tecrübeyle devam edeceğim bir iş arıyorum.)
İlgilenenler için;
Mail Adresim: [email protected]
Telefon: 5354049582
 
Sahaya çıkmadan önce kendini çok iyi geliştir. :)
İş arama konusunda bol şans.
 
Hazır yarım dönem boşluğun var,çok fazla paraya ihtiyacın yoksa otur kpss çalış kardeşim..
 
Sahaya çıkmadan önce kendini çok iyi geliştir. :)
İş arama konusunda bol şans.
onun için çabalıyorum zaten. :) şu an için sahada ufak bir tecrübe edinmek iyi olur diye düşünüyorum. :) şans dileğiniz için teşekkür ederim. :)

Hazır yarım dönem boşluğun var,çok fazla paraya ihtiyacın yoksa otur kpss çalış kardeşim..
paradan ziyade biraz mesleki açıdan gelişime ihtiyacım var ama kpss'ye de çalışmayı planlıyorum. :) tavsiyeniz için sağolun.. :)
 
bizim sorunuzda bu işte elektrik mühendisi ol git kpss sınavına gir devlete kancayı at ohh .. madem elektrik işini yapmayacağız o zaman yapacakları engelmeyelim kontenjanları boşa harcamayalım . elektriği sevmeyen elektrikçilerden olmayalım derim ..... seversen her meslek güzeldir ... sistemli gider takip eder uygulamalarına yansıtırsan elektrik mesleğide güzel kazandırır bir proje çizmek 300 den başlıyor yarım gününü alır ben lise mezunuyum senede 30 projemi kendim çiziyorum bunlardan % 70 - 80 kadarınıda yapamaktayım avm lerde mağaza işi
 
Şerif ustam senle yıldızımız hiç barışmayacak, ne demek kpss yi seçen adam kadroları boşa harcıyor, lafın nereye gittiğinin farkındamısın? Devlette mühendisler bişey yapmıyor sana göre, bu forumda insanların nerdeyse yarısı kamuda çalışıyor ve sen onları hiç bir işe yaramıyor diyorsun. Devlet yaptırdığı işi kim kontrol edecek, senin belki çoğundan yalak yumalak bildiğin o yönetmelikleri kim hazırlayacak. İşletme mezunu mu? Felesefe mezunu mu? EPDK da kritik kararları kim alacak. Bence asıl sorun komik ücretlerle çok uzun mesailerle çalışıp mesleğine ihanet eden kişiler o mesleğin kadrolarını harcıyorlar.

Şerif ustam sen bana en az 3 bin lira maaş ver, 6 ay sonrada zam garanti olsun, cumartesi-pazar tatil olsun, resmi tatiller tatil olsun, maaşım günü gününe ödensin, sgk primim maaşım üzerinden eksiksiz yatsın, ömür boyu iş garantisi olsun, yükseleceğim garanti olsun, yeşil pasaportum olsun, eşim çalışmadığında ve çocuklarım için ek ödeme olsun, dil tazminatı olsun, kıdem tazminatı olsun, yıllık izin 30 gün olsun, mazeret iznide ayrıyetten 10 gün olsun, arada yurt dışı gezileri olsun tamam devlet yerine seni seçerim ustam. Eğer bütün elektrik mühendislerinde devlet tarafında iş garantisi olsa o zaman zor bulursun 2000 lira maaşa ıraka giden yada 1.500-2.000 lira arası çok tecrübeli mühendis arayanları görürüm. Bu devirde kpss yi seçmeyen mühendiste sorun vardır.

Not: Şu an kpss le bir kit kurumuna atansam dil tazminatıyla 3.300 küsür lira en az maaşım olacak, A grubuna girersem 4.800 küsür lira olacak. Saat 17 de paydos yapıcam, cumartesileride tatil. Özel sektörde haftanın 6 günü saat en iyi 19 da paydos yapan, sigortası düşük geleceği belli olmayan ve emeklilik yaşı 65 olan bir yerde sen hangisini seçersin ustam!!!!
 
Son düzenleme:
bu şekilde devlete girersen teknisyen veya tekniker kuklası olursun..
 
Özelde olmaz sanki , her kurumda illaki teknisyen yada teknikerle çalışacaksın diye bir kural yok, benim 3 arkadaşım şu an kamuda hiç birinde çalıştıkları ortamda teknisyen yada teknikerde yok, yapılan işler zaten farklı. Hepside halinden memnun
 
Uzun vadeli düşünüyorsan öncelikli askerliğini bitir :) Kpss güzel bir seçenek ama tabi 5 sene sonra iyi yetişmiş bir mühendis senin iki katın para kazandığı zaman tüh dediğin olacaktır emin ol.

Sayın Yelek 87 bende sana yüzlerce mühendis örneği verebilirim ayda 4000 lira civarı çalışan. En basitinden KİT olduğu için örnek veriyorum. HES lerde çalışan mühendis ( aynı tecrübeye sahip ) kamuda 2700-3000 civarı para kazanırken özelde 10000 lira civarı kazanıyor.

Önemli olan para değil senin nasıl bir hayatı seçeceğin. 5 sene sonra ( mühendisin tecrübeli olarak anılması için gerekli bir süre ) kendini görmek istediğin yerdir.
 
Hangi şartlarda o parayı alıyorlar bu bir fatih hocam, ikincisi size bordroyu mu gösteriyorlar maaş konusunda nerden bu kadar eminsiniz, üçüncüsü teaişta arkadaşım daha doğrusu pmum da dil tazminatı ile eline geçen 3.200 lira üstelik bu yıl zammı alınmadı, bordrosunuda gördüm üstelik kitler devlet hava meydan işletmesini saymadım orda bir 400 tl daha koy, dördüncüsü A grubu meslek gruplarındaki ücretler hakkında fikrin ne hocam, beşincisi 5 senelik mühendisler senin mantığına göre 6 bin lira civarında kazancı oluyour şu anki enflasyona göre :)) nerde hocam nerde , o zaman herkes tıp yada sağlık yerine mühendisliğe girsin, 5 sene sonra 6 bin lira garanti :)), altıncısı 10 bin lira kazanan mühendis ben ne gördüm ne duydum elbet vardır daha tanışimadık :):) Özel heste çalışan arkadaşım maaşıda 3.500 lira walla onun yalancısıyım ve çalışma şartlarından inanılmaz şikayetçi:))
yedincisi devlette mühendis 4 bin liraya özele geçer mi? sekizincisi bu yıl elektrik elektronikten ortalama 3 bin küsür kişi mezun oldu, seneye bi 3 bin küsür daha, öbür sene 3 bin küsür daha bu böyle sürdüğü ortamda çalışma şartları ve çalışma hali devam ettiği sürece ilerde durum ne olur.

Lütfen lütfen özel sektörü bu kadar abartmayın, hele özel sektörde mühendisin durumu pek büyük çoğunluk için güzel değil. Bu forumda çok tecrübeli mühendisi 1.500-2.000 tl arası çalıştırmayı düşünen iş verenler var.Hayaller değil gerçeklerden bahsedin. Ekonomik kriz yok, işsizlik yok ama 5 sene sonra kamudaki iki katı ücreti kazanmak var. Kazanırsın babam kazanırsın.

Fatih hocam sende 5 yıllık mühendissin sanırım vede herhalde şu an 6 bin lira kazancında (10 bin mi deseydim) var o zaman, çünkü ben senin kendini geliştiremediği asla düşünmüyorum. Seninle mezun tüm arkadaşlarında keza öyledir de bu insanlar öğrenciler niye hep tıp istiyor anlamadım ki bunu fizik tedavi hatta sınıf öğretmenliği bile mühendislikten daha popüler, ne kadar cahil bunlar. Şimdi gircen kamuya 3 bin lira maaş alacan , beş yıl sonra maaşın 4.500 lira olacak ama özeldeki arkadaşın 9 bin lira olacak, sonra tüh tühü tüh demekten kendini alamayacaksın.Eh 5 yılda iki katına çıkan 20 yıllık mühendis oldun mu annooowwwwwwwwww kamudaki mühendisin 942 katı maaş kazanırsın.:p
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst