SoMachine Örnek Çalışma programları

Katılım
14 Tem 2012
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar. Ben SoMachine programını öğrenmek istiyorum, elimde programı var xp de çalışıyor, kendisine ait birkaç tane örnek uygulamaları da var ama bunlar başlangıç için ileri düzey olduğu için en baştan (ST dilinde) öğrenmek için elinde örnek program olan varsa paylaşabilir mi acaba ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hiç elinde bir kaynak ya da uygulama olan yok mu arkadaşlar ?
 
ST dilini en baştan öğrenmek için instruction, expression ve tüm fonksyon uygulamaları ile ilgili açıklama arıyorsanız, Somachine içinde training manual e-learning center ve examples altında örnekler mevcut. Onlar anlaşılmıyorsa help içinde "Editors > ST Editor > Structured Text ST/ExST" bölümüne bakarsanız basit örnekler mevcut.
Codesys sitesindeki örnek projelerde oldukça işinize yarayacaktır.
CODESYS sample projects
linkinde ki Download altında CODESYS sample projects bölümünden indirebilirsiniz.
Somachinede ki tüm diller IEC 61131-3 standardına uygundur. IEC 61131-3 kaynaklarından herhangi biri size Structured Text dilinin yapısını anlatabilir.
Ayrıca
https://www.kontrolkalemi.com/forum...5505-codesys-st-programlama-icin-dokuman.html
bölümünde st ile ilgili dosya mevcut.
İyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam, Ben stajda görmüştüm işte ama çok zevkli bir programdı kendimi bu programla otomasyon üzerine geliştirmek istiyorum. Verdiğiniz linkten dosyalara mutlaka bakıp programları inceleyeceğim.
 
SoMachine programında Learnin Center menüsü var. Bu menünün altında örnek programlar mevcut, bunları inceleyebilirsin. Ayrıca online help ile eğitim videolarını izleyebilirsin. Ayrıca SoMachine' in help menüsüde çok kapsamlı, buradan da faydalanabilirsin.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst