solit state relay

Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
405
Puanları
1
solit state roleler bobinine enerji verdiğimiz zaman kontaklarından yük geçirmezsek kontağını kapatmıyor namur sensörlerde küçük yükte seri bir yükle devreye alınyor bunların çalışma prensibini sade bir dille anlatacak varsa memnun olurum teşekkürler
 
Her ne kadar ismi SSR ( Solid State Relay ) olsa da , bu elemanlarda normal bilidiğimiz rölelerdeki gibi bobin var diyemeyiz.

SSR'leri yarıiletken anahtarlama elemanı olarak tarif etmek en doğru tanım olur. Nasıl bir transistör beyz'inden kontrol ediliyorsa bu SSR'lerin de buna benzer fakat biraz daha farklı bir çalışma prensibi vardır.

Çok çeşidi olsa da Triyak denen eleman incelendiğinde çalışma prensibi daha net anlaşılır.
 
olayı kontağını kapatmak olarak değilde akım geçişine yol vermek olarak gör. Bobin uçları dediğin uçlara enerji verdiğinde kontak uçlarını ohm metreyle ölçemezsin.
NAMUR SENSÖR
Patlama tehlikesi olan bölgelerde kullanılır.Çalışma voltaj ve akımı düşüktür.Namur sensörler sadece BOBİN ve OSİLATÖR kısmından ibarettir.Tetikleme ve Çıkış devresi ayrı bir amfikatör içindedir. Bu sensörler değeri 1K ile 8K arasında değişen bir direnç özelliğini gösterip çektiği akımı değiştirmektedir.

mefa.com.tr den alıntı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst