Solidworks sorusu: Spiral ile ilgili

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
47
Şimdi evde olmadığım için yaptığım çalışmayı gösteremiyorum fakat aşağıdaki görseli kullanarak anlatmaya çalışayım.

Tasarımımda spirali problemsiz yapabiliyorum fakat benim tam olarak istediğim spiralin başlangıç çemberi küçük ama bitiş çemberi büyük olsun. Yani spiral inceden kalına doğru gitsin. Görselde görüldüğü gibi.

Solidworks'te "Helix/Spiral" kısmında sadece bir tane çember kullanmama izin veriyor. Dolayısıyla spiralin tamamı aynı kalınlıkta oluyor.

İnceden kalına gidecek şekilde spiral oluşturmayı bilen var mı?
 
Sprial yolu çizip. Sprialin ince olacak ucuna dik bi düzlem açıp o düzleme olması gereken çapta daire çizsen. Sonra aynı işlemi diğer uç için tekrarlayıp oraya da büyük daireyi çizsen. Sonra loft komutu olması lazım onunla profili(daireleri) ve yolu(spriali) seçtiğin de inceden kalına giden bir şekil çıkmalı. Biraz çalışmak lazım solidde
 
Telin çapı incelecek.
 
Verdiğim görselin Solidworks dosyasını buldum. Adam resmen takla atmış. Neden bu kadar karmaşık anlamadım.
 
Çok zormuş. Yapamadım bir türlü. Yolunu öğrendim aslında. Swept Sweep kullanılıyor. Bir curve ve 2 tane de circle (veya kapalı olan herhangi iki şekil) gerekiyor. Çemberler curve'ün ucuna yerleşiyor. Tabi curve'ün uç noktalarına birer plane oluşturturup çemberleri o plane'ler üzerinde çiziyorsun. Sonra Swept Sweep ile üçünü de seçiyorsun. Yalnız SW çok hassas. Sürekli çember plane ile kesişmiyor uyarısı veriyor. Bir kere karambole yaptım ama bir daha yapamadım.
 
Bu alingirli şekli ne yapacaksın abi çok merak ettim :D :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst