Solar Sistem

Bu bahsettiğiniz durumda tamamen akü ile ilgilidir.
Ne kadar sürede ne kadar akım çekiliyor vs gibi.
Ama genel olarak dediğiniz gibi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İstersen dibine kadar kullanırsın. Ama makul olmak için biryerde durmak lazim. Duracagin yer çekilen akım ile ilgili olduğundan emniyet payı bırakmak lazim. Az boşaltılan akü daha uzun ömürlü olur. Mümkünse %50 boşaltın.
 
Elimde kullanmadığım 330watt bir adet g.panel vardı, paketinden çıkardım oturduğum odaya koydum, 10watt beyaz ışık altında tam 21.7 volt elektrik ölçtüm.
Soru şu, 2 taneyi seri bağlasak bu ışık altında yaklaşık 40 volt yada 35 volt elek üretecek, bu üretim 24volt inverterde ne gibi bir kazanç sağlar acaba?
 
Hiç bişey göründüğü gibi değilmiş, 24 v 10watt bir ampül bağladım, 0.02 volt gösterdi :))
Yukarıda evin içinde kısmı güneşte ne kadar enerji üretildiğini rakamlarla örnekliyor.

Gölgeli veya doğrudan gökyüzünü görmediği durumlarda verim çok düşük oluyor.
Panele verdiğiniz paraya yazık.
 
12v Paneli hızlı test için kisadevre akımı ölçülür ve 18 ile çarpılır. Panellere 5 yıldız veren arkadaşlar voltaj ölçüp süper panel filan yazıyor ve yorum çöp.
 
Geçen yıl yada bir önceki yıl aldığım 2 jel aküm bazı yanlış anlık bağlamalardan dolayı, baya bi yıprandı, uzun taraf yanları dışarı doğru şişmiş. 2 saattir sistemde yüzer şarj durumdayken eksi kutbu söktüm sistem dışına aldım. Aküler 13 volt görünüyor, sistemdekiler 13.5 v görünüyor. Yüzer şarj durumu 27.4, şarj durumu 28.2. 3 kw akıllı inverter var. 3 adet 330w panel var.
Sistemden söktüğüm aküler şuan 13 volt iken 24 sonra kaç v olması gerekir.
Yada sistem 13.5 iken sökülenlerin 13 olması normal mi?
 
Jel akülerin açık devre voltajı biraz yüksek oluyor. Yeni bir akünün açık devresi 13 voltun üzerinde olur ama yıpranmaya göre 12.8 e kadar yolu var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst