Solar Sistem Akü Bağlantıları

Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, 2 tane 100 amper 2 tane 150 amper olmak üzere 4 tane jel aküm var. Bunları seri bağladım, 150 amper aküleri tam verimle kullanamayacağımı biliyorum ( daha önce yaptığım bir hesaplama hatası yüzünden durum bu şekilde oldu) o yüzden onları 100 amper kabul ediyorum. Ama yine de sormak istedim acaba bu sistemi daha verimli hale getirebilir miyim? Sistemim ise 48 volt olmak zorunda çünkü inverter 48 voltluk. Bir de mesela 4 tane 40 amperlik aküyü bu akü sistemine paralel bağlarsam bir sıkıntı olur mu? Çünkü bu sisteme ekleme yapmak istiyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Herhalükarda aküler eş kapasite ve eşdeğerde olması gerekiyor. Teorik olarak bu halde de çalışır tabi ama kısa sürede arıza verecektir. Mümkünse 100 lük ya da 150'likleri takas edin. Bu durumda da hepsi aynı kapasitede olsa bile eski yeni durumundan beklenen sonucu veremeyecektir.
 
Akülerin hepsi kısa zamanda çöp olur. 2 tane 40 Ah aküyü 100Ah olanlara paralel yapin, durumu olabildiğince toparlasin.

Tüm aküleri tek tek ölçün ve ne kadar dengeliler durum tespiti yapın. Voltajı yüksek olanları oto ampuluyle boşaltarak voltajlari dengeleyin. Ayrıca akü sıcaklıkları arasında fark var mı kontrol edin
 
silvestir beyin görüşüne katılıyorum. En mantıklısı 100 Ah leri 100+40=140 Ah yapmak olur. Yinede sizin asıl sıkıntınız aküleri şarj etmekte. Arzunuzu gerçekleştirmek için her amper grubunu ayrı veya her aküyü ayrı şarj edebilecek bir çözüm bulmalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst