Solar panellerde şarj

omaraga42

Üye
Katılım
25 Ocak 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
herhangi bir solar panelde solar şarj regülatörü kullanmak zorunlumudur.Uygun şartlarda herhangi bir regülatör iş görür mü yoksa solar olan şart mı?Forumda paylaşılan şarj devrelerini yapıp uygun giriş voltajını sağlasam sıkıntı olur mu? Şimdiden teşekkürler...
 
Olur ama enerjiyi verimli bir şekilde şarja yönlendiremezsin.

Solar şarj cihazları panelin değişken durumlarda ürettiği enerjiyi optimum şekilde şarj işleminde kullanır, enerjin ziyan olmaz. Mesela güneşli havada 19volt verdi. Bulutlu havada 11 volt verdi. Bu iki voltajı da mesela 15 volta getirmesi lazım ki aküyü iki durumda da şarj edebilsin.
 
Teşekkürler bu bilgi çok faydalı oldu...

regülatör işimi görür mü acaba??
 
Ürün hakkında hiçbir teknik bilgi yok. Ama bu iş için yapıldığına göre iş görecektir.
1. Akünün aşırı dolmasını önler
2. Akünün aşırı boşalmasını önler.
 
merhabalar konu hakkında bende biraz meraklı olduğum için biraz araştırdım bi çok sitede solar regülatör devre şemaları var mantık belli olay panelden gelen voltajı belli birdeğerin altına inmesini ve belli bi değer üstüne çıkmasını engellemek hazır modellerin fiyatlarıda 45 tl cıvarıydı sanırım ayrıca hem panel hem rüzgar türbün girişli modeller mevcut ....
 
arkadaşlar el yapımı çok basit regulatör devreleri mevcut araştırısanız bulursunuz ancak ; profesyonel bişey istiyorsanız piyasada göstergesi üzerinde olan regulatorler bulunmaktadır, mantığı ise şöyle:
- panelden gelen gerilim değeri 12 v un üzerinde ise ve akü boş ise aküyü doldurur, akü doluysa aküyü şarj etmez.ve yükün besleneceği güç sadece panelden karşılanamıyorsa yine parelel çalışan kaynak misali gücü beraber karşılarlar.
-panelden gelen gerilim değeri 12 V un altında ise gerilim regulatörle yükseltilir ve çıkış gerilimi sabit tutulur.
- regulatör çıkışında inverter olur ve inverter girişinde 12 V sabit olmalıdır. sebep bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst