Solar panel sistem otomasyonu

fatatug

Üye
Katılım
27 Haz 2010
Mesajlar
124
Puanları
1
Yaş
47
Slm elimdeki güneş panel sisteminden üretilen elektrik bittiğinde Şebeke elektriği çekecek, solar panel sistemi elektrik ürettiğinde şebeke elektriği kapayıp solar panel elektriğini verecek bir sistem arıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
"On Grid inverter" diye aratın google amcaya.
 
o sistem farklı ben offgrid olarak kullanacağım. Şebekeye elektrik vermeyeceğim.
 
Elektrik faturası tasarrufu içinmi yapacaksınız.
 
sistem hali hazırda kullanılmaktadır. Ev cihazları sistemde elektrik bitse bile anında şebeke elektriği devreye girsin diye istenmektedir. Çözümünüz nedir?

Nasıl bir PLC sistemi önerirsiniz?
 
bu ongrid değil off grid sistem

Açma kapama yapacak
 
Siz jeneratörlerde kullanılan sistemlerden istiyorsunuz anladığım kadarı ile? Güneş üretim panelleri ile hiç şebekenin alakası olmasın.Biri devreden çıkınca diğeri devreye girsin.Doğru mu anladım?

Eğer bunu istiyorsanız dediğim gibi jeneratör sistemlerine bakmak lazım gibi geldi.Bunu pano konusunda uzaman arkadaşlar cevaplarlar.Beni aşan bir mevzu.
 
Evet bu şekilde. Ama jeneratör yerin solar panel elektriği kullanılıyor
 
Eğer solar sistem enerjisini şebeke frekansıyla senkron sinüs yapabilirseniz sayactan sonra 0.1 - 1 ohm gibi bir dirençten sonra ürettiğiniz elektriği ev elektrik sistemine bağlayabilirsiniz. Ürettiğiniz elektrik voltajı şebekeyle aynı genlikte veya biraz daha büyük olduğunda evde sizin ürettiğiniz elektrik tüketilecektir. Açma kapamaya gerek kalmaz. Solar sistem ani güç ihtiyaçlarını karşılayamadığında eksik enerjiyi şebekedende alabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst