Solar panel arkasında ki 4 çıkışın hangileri kullanılır

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Hemen belirteyim ki bağ evindeyim ve burada internet bağlantısı çok zayıf.o yüzden sorunuz olursa hemen cevap veremeyebilirim.
Bugün ikinci el olarak bir güneş paneli aldım.Üzerinde yazanlar
BLACK
152 WATT
25 VOLT
8.1 AMPER
yazıyor.
Size Sormak istediğim panel arkasında benim önceki kullandığım küçük paneller gibi 2 değil ,4 çıkış var ( bağlantı kutusu yok). Çıkışlar 4 tane metal şerit olarak . Ben bunu ilk defa görüyorum.
Neden 4 çıkış olduğunu ve köprülemem gereken uçlar varsa bu uçları nasıl bulabileceğimi ,yada Hangi uçları kullanmam gerektiğini gecikmeden yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ölçü aletiyle ikişerli olarak ölçün gerekirse seri bağlantı veya paralel diye tartışılrız.
 
12 volt ve 24 volt sistemler için uçlar açık bırakılmıştır, kullanıcı seçsin diye
 
Sayın Bylent
Satın almadan önce satıcı arkadaş 4 uçtan en dıştakilerin arasında 24 volt, orta iki uç arasında da 12 v gerilim ölçtüğünü fotoğraflayıp yollamıştı.aklımı karıştıran bu fotoğraf oldu. Sağ iki, yada sol iki uçlar arasında 12 şer volt görse anlayacaktım.

Sayın Hearthief 12 voltluk sistemde panelden 12 volt değil 21 v civarında çıkıyor ( yüksüz gerilim). Eğer 6 volt yada 12 volt sistem seçmek için derseniz de bu durumda da 165 watt için 6 volt sorunlu voltaj olmaz mı
Kusura bakmayın, fazla bilgim olmaksızın fikir yürütüyorum ama.
 
Cevabınız fotoğrafta koprulemeniz gereken yapı işte bu.
 
open volt 21v civarı doğru söylüyorsunuz..

panel hücreleri kaç satır ve sutün ona göre fikir yürütmeye çalışalım
 
Ortadaki iki ucu köprülemem gerektiğini düşünüyorsanız o uçlar arasında 12 volt potansiyel farkı vardı ama.

Elimdeki saçma sapan malzemelerden MacGayver usulü bir terminal kutusu yapmaya çalıştım.Onun silikonu kuruma dığı için kaldırıp ön yüzüne bu akşam bakamayacağım kaç sütun kaç satır var diye.
IMG_20190216_224852.jpeg
 
Haldun abi,

Etiket varsa etiket belki yardimci olur.

Yoksa panelin onunden hucre sayisi ve baglanti hatlarini takip etmek gerekli.

Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar sonucu paylaşayım diye yazıyorum.

Panel 6 sütun, 10 satır halinde.
Dediğim gibi 4 çıkış ucu var. Solda sağa doğru çıkışları numaralandırdığımızı kabul edersek 1 ve 2 çıkışlar arasında potansiyel farkı sıfır. 2 ve 3 arasında 11,7,. 3 ve 4 arasında 11,7,,,, 1ve4 arasında ise 23,4 volt ölçtüm. Nasıl bağlantıysa , 11,7 volt alınan ara çıkışları neden koymuşlarsa anlamadım artık :))
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst