Solar kablo

Hafiz43

Üye
Katılım
13 May 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhabalar Merak ettiğim solar kablo ile normal kablo arasındaki fark yeni güneş paneli sistemi kuracağım solar kablo olmazsa acaba ne olur malum fiyatı biraz pahalı
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar.
Solar sistem kurulumlarında bu kablonun kullanılması önemlidir.
Çok sağlam yapıda üretilen bu kablolar yangına karşı ve güneş ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır.
Solar kablo yerine bakır kablo kullanılırsa iç direnci fark göstereceğinden panellerden tam olarak verim alınamayacağı kanaatindeyim.
 
Solar kablolar, normal kablolara göre açık havada solar sistemlerde karşı karşıya geldikleri koşullara başarı ve kararlılıkla uzun süreler baş edebilecek bir yapıda ve tasarımda üretililirler. Diğer kablolara göre renkleri güneşten solmaz. İzolasyon seviyeleri çok daha yüksektir. Asit,baz,yağ vs. maddelere dayanıklıdır. Sürtünme aşınma dayanımı daha fazladır. Daha sıcağa ve daha soğuğa dayanıklıdır. Alev yürütmez ve zehirli gaz yaymaz. Elektrik iletimi açısından pek bir şey değişmez. Normal kablolar ile tesis kurarsanız kurulur. Solar kablo performansını mumla ararsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst