solar hesaplamalar programı türkçe

Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
güneş enerjili sistemlerin tasarımında kullanılan basit bir program

gunes-paneli-solar-panel-hesap-hesaplama.jpg


Güneş paneli hesaplama programı kullanılacak enerji, panel cinsi, akü cinsi, günlük güneş görme miktarı, panel akımı bilgilerini girdikden sonra gereken panel gücü, panel sayısı, akü kapasitesi, akü sayısı, minimum şarj regülatörü, minimum invertör gücü değerlerini hesaplayabiliyor

Not: Programı kurmanız için windows .NET Framework 3.5 yüklü olması gereklidir
 

Ekli dosyalar

  • gunes-paneli-hesap-program.rar
    153.4 KB · Görüntüleme: 1,155
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Günlük enerji tüketim girişi,kw yerine kwh olması gerekmiyormu ?
 
Kendin söylüyosun "Günlük enerji tüketim girişi" diye eğer saatlik enerji tüketim girişi olsaydı kilowatthour olarak kwh diyecektik günlük aylık yıllık enerjiler kw mw ve gw cinsindedir. Güneş panellerinde ise wph ve wp görürsünüz o da panelin bir saatte üretecği güç miktarıdır.
 
Kendin söylüyosun "Günlük enerji tüketim girişi" diye eğer saatlik enerji tüketim girişi olsaydı kilowatthour olarak kwh diyecektik günlük aylık yıllık enerjiler kw mw ve gw cinsindedir. Güneş panellerinde ise wph ve wp görürsünüz o da panelin bir saatte üretecği güç miktarıdır. ayrıntılı bilgi almak isteseniz mail atabilirsiniz arkadaşlar. ************ benim mail adresim

"Elektrik tüketimi" bilgisinin birimi Wh'tir Ali bey. İster günlük, ister yirmi yıllık olsun.
Bunu dilerseniz 10.000.000 Wh olarak yazarsınız, ister 10.000 MWh, ister 10 GWh...


Programı kurdum, denedim. Önemli bir konuda emek vermişsiniz, elinize sağlık.

Ancak bazı detaylara takıldım.
1. Sistem kayıplarını %10 alıyorsunuz herhalde. Ada sistemlerde yaklaşık %40 kayıp öngörüldüne dair bazı bilgiler var elimde. Sisteminiz şebekeyle paralel mi çalışıyor? Yoksa nasıl bir sistem ki dc/ac inverter, akü kapasite kullanımı gibi kriterler minimum kayıpla çalışıyor?
2. Deneme esnasında 12 V 90 Ah akü seçtim. "Akü kapasitesi" 3000 Wh günlük tüketimi için 12960 çıktı. ??!! 3000 Wh tüketim için 13000 Wh akü kapasitesini nasıl hesaplıyorsunuz?
3. 13000 Wh kapasiteli aküyü 3333 Wp panel ile şarj etmek Marmara bölgesinde kaç gün sürer?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
" kullanılacak enerji " girişine girilecek değer için bilgi verebilirmisiniz ?
 
Kullanılacak enerji sistemdeki hedef enerji yani kaç watt'lık bir motoru lambayı veya sistemi çalıştıracaksın onu girmen gerekiyor.
 
Bu hesaplamaların yapılabilmesi için,kullanım süresinin,hesaplamalara dahil edilmesi gerekir.
Programınız ile,450 w lık bir yük,10 saat süre ile beslenmesi düşünülüyor, güneşlenme sü-
resi 7 saat,panal gücü 210 w,akü gerilimi 24 volt,akü kapasitesi 370 Ah. sistem için,prog-
ram sonuçlarını değerlendirebilirmisiniz ?
 
sistemi herhangi bir hesaplama yazılımı ile ki pvsyst bunların en iyisidir, karşılaştırırsanız neredeyse aynı sonuçların çıkıtğını görürsünüz. Alternatif enerji sektöründe çalıştığımızdan böyle bir programa ihtiyaç duyuyorduk. Kodlarını ben yazdım. Aslında hesaplama için bırakın saati meteorolojiden sıcaklık grafiklerini ve sistemin kurulacağı bölgenin güneş görme saatini ayrıntılı olarak almanız gerekir. Benim buna ihtiyacım yoktu o yüzden almadım. Ama geniş veritabanlı bir program belki yazarım bir süre sonra. Şu anki program ortalama sonuçları verebilir. ve yeni başlayanların veya merak edenlerin meraklarını giderebilir. ama yok ben bu işle uğraşıyorum kesin çözüm istiyorum diyosan o zaman bir çok yerden veri toplayıp manual hesap yazmak zorundasın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst