Sogutma migragel unitesi

Esanjorden dolasan su kapali sistem tanktan pompalaniyor esanjarden sonra sogutma kulesine ordan da tekrar su tankina geliyor.bolge itibariyle sularimiz kirecli. Su normal sebeke suyu
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Cizdigim sema biraz karisik oldu ama umarim anlarsiniz
 

Ekli dosyalar

  • 20170822_115841.jpg
    20170822_115841.jpg
    48.6 KB · Görüntüleme: 10
  • 20170822_115717.jpg
    20170822_115717.jpg
    53.7 KB · Görüntüleme: 8
  • 20170822_115738.jpg
    20170822_115738.jpg
    56.1 KB · Görüntüleme: 8
Sistemde dönen suyun debisi çok düşük ise (pompa,filtre,esanjor vs kaynaklı ) şu aşırı soguyup donma alarmı verebilir.
 
Cihazın bulunduğu yer hangi ilde ?

İlk sorunuz ısıtıcı rezistanslar bu cihazın ısıtma fonksiyonu için kullanıldığını düşünüyorum. Normal koşullarda cihaz panelinden ısıtmaya alınmadıkça devreye girmemesi lazım.

İkinci konu cihazınızda yaşadığınız yüksek basınç sorunu ise cihazın kondenser eşanjörü plakalı eşanjördür. Kondenser kule hattında dönen suyun olması gereken bir su kalitesi vardır. Bu 3-5 fransız sertliğine sahip olması ve iletkenliğin yanlış hatırlamıyorsam 2000 mikrosimens olması gerekiyor. Ayrıca bu devredeki metal ve alkali oranlarıda takip altında tutulmalıdır.

Bu şartlara uyulmuyor ise oluşabilecek durumlar ,

Metal aşınımı oluşabilir. Bu nedenle eşanjörde delinme yada boru tesisatı metal ise korozyon oluşacaktır. Suyun sert olması yani kireçli olması boru içerisinde birikime ve özellikle kondenserde birikime neden olacaktır. Kondenserdeki plaka aralarındaki kireç oluşumu gazla su arasındaki ısı transferini azaltacaktır. Buda kondenserdeki gazın basıncının yükselmesine yüksek basınç limitlerine geldiğinde ise cihaz alarm vererek durmasına neden olacaktır.

Böyle bir durumda bakır ve metal inhibitörlü kimyasallar ile çevrim yapılıp iki taraflı döndürülerek bu kireç oluşumunun giderilmesi gereklidir. Bu noktada doğru kimyasalın kullanılması önemlidir. Metal inhibitörlü olmayan bir asit kullanmanız kireç dışında metalide aşındıracağı için delinme yada metal kaybına yol açacaktır.

İzlenimlerim bu yöndedir. Cihazınıza Bakım yapılması gerekmektedir.
 
Ilginiz ve vakit ayirdiginiz icin te de tesekkur ederim.ben Isparta da Benoplast firmasindayim.plastik kasa imalati yapiyoruz
 
Sunuda sormak istiyorum. 4 adet sogutucumuz var sadece birinde bu sorunu yasiyorum. Su ayni su ve calisma saatleride ayni neden sadece birinde
 
Eğer kondenser kirli değil ise ,

Sorun su döngüsündedir. Kondenser hattında bulunan var ise pislik tutucu temizlenmeli , olası tıkanıklık oluşturacak kontroller yapılmalı , vanalar gerçekten açık olduğu kontrol edilmeli , pompa ve impeller i düzgün ve doğru yönde dönüp dönmediği kontrol edilmelidir.

Yani suyun diğerlerinden döndüğü kadar sağlıklı döndüğünden öncelikle emin olmalısınız.

Ayrıca bir olasılıkta not ekleyeyim son gönderdiğiniz resimlerdeki detayda farkettim kondenser hattında termostetik regülasyon vanası mevcut. Bu vana kule suyu çok soğuduğunda genelde kış uygulamalarında kondenzasyon basıncının çok düşüp sistemin arızaya geçmesini engellemek için konulmuştur. Bu vana ayarı bozulmuş yada vana arızalanmış olabilir. Kontrolünün yapılmasında fayda var.
 
Sizi bulmusken sorayim sirkilasyon pompasinin emis borusuna bagli olan mavi renkteki vananin gorevi nedir.o vana surekli kendi azda olsa acilip kapaniyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst