Softstarterlarla ilgili dökümantasyona ihtiyacım var?

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,234
Puanları
1,866
Yaş
46
Soft Starterlerle ilgili dökümantasyona ihtiyacım var (Siemens olabilir) elinde olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi? ???
Teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Soft Starter Ailesi

Bugünün yolverme mühendisliği en sık olarak üç-fazlı AC motorlara uygulama yapar. Bu motorlar, başlama karakteristiklerine bağlı olarak doğrudan güç kaynağı sistemine bağlanmazlar. Direk yolvermede doğrudan başlatıldıkları zaman, motorun nominal akımının 15 katı değerinde çok yüksek bir sargı akımı oluşabilir. Bu akım, önlenemez bir şekilde kaynak iletkenlerini, kaynak sistemini ve seri bağlı şalt tesisini yükleyebilir. Ayrıca, direk yolvermede zaman aşırı derecede bir dönme momenti oluşur. Bu sarsıntı sürülen motora baskı yapmakla kalmaz aynı zamanda makine mekaniklerini yükler. Örneğin öncelikli güç ileten kısımları (V kayışı, dişliler, vb)

Softstarterfamily_247946.gif


Bu başlama akımını azaltmak için önceden yıldız-üçgen kombinasyonları kullanılıyordu. yıldız-üçgen devresinde, motor akımı üçgen bağlantıya göre üçte bir akım değerindedir. Motorun nominal dönme momenti değerine nominal akım değerinde ulaşmasını sağlamak için, belirli bir kurma zamanı sonrasında, yıldızdan üçgene anahtarlama gerekir. Bu kaynak sistemini etkileyen akım piklerine sebebiyet verir. Ayrıca, sürücüyü aşırı derecede yükleyen dönme momenti pikleri de vardır. Bu etkileri önlemek için soft starterleri kullanmak daha duyarlı bir davranıştır. Terminal gerilimi sürekli artırılarak, motor dönüşü sarsıntısız olarak ivmelendirilir. Motorda olduğu gibi kaynak sistemi en uygun yolla çalıştırılır. Yani soft starterler paradan kazandırır, motoru korur (ömrünü uzatır), kurulum masraflarından kazandırır ve azalan başlama akımına bağlı olarak daha az yer kaplayan kaynak iletkenlerini önerir.


Soft starterler nasıl çalışır ?

Tristörler kullanılarak bir faz açısındaki kesme gerilim kontrolü gerçeklenir. Bu faz kontrolü, motor terminal geriliminin kurulabilir başlangıç değerinden sistem kaynak gerilimine yükseltilmesine olanak sağlar. Sonuçta ilgili başlama akımı ve dönme momenti sürme şartlarına en uygun olarak ayarlanabilir. Yıldız-üçgen kombinasyonlarına göre, bu çözüm sadece daha küçük yük besleyici büyüklüğü avantajını önermez, ayrıca, sadece üç motor çıkışının kurulmasına öncülük eder. Daha önce vurgulandığı gibi, üçgenden daha yüksek bir anahtarlama oluşmadığında dönme momenti ve akımda aşırılılık oluşmaz. Sonuçta kaynak sistemi ve motor korunmuş olur. Siemens’in ürettiği bütün soft starter aralığı ek olarak ‘soft durdurma’ fonksiyonunu sunar. Başlangıca benzer olarak nominal motor gerilimi sürekli düşer. Sonuçta sürücünün ani durdurulması önlenmiş olur. Bu da pompalar sürüldüğünde (su baskınını önlemek için) veya taşıma kayışı sürüldüğünde bir avantaj sağlar.



Soft starterler nasıl ayarlanır ?

Soft starterler temelde en az üç olası kurulum önerir. Bunlar: sistem gerilimini yüzdesi olarak başlangıç başlama gerilimi veya – saniye cinsinden başlama tırmanma zamanı veya – durma iniş zamanı. Başlatma gerilimi, kurulu başlama tırmanma zamanı içinde nominal motor gerilimine yükseldiği değerdir. Bağlı motor pürüzsüz ve hızlı bir şekilde tam hıza ulaşır. Durma iniş zamanı, nominal motor geriliminin kapama gerilim değerine (kurulu başlatma gerilimi ile genelde aynıdır) kapanma komutu verildiğinde düşürüldüğü zamandır.


SIEMENS Soft Starter Programı

Her uygulama için Siemens uygun bir soft starter sunar. 55 kW (400V) güce kadar basit uygulama için gerekenler SIRIUS SOFSTARTER 3RW30/31 kullanılarak karşılanır. Basit kurulum imkanı, küçük boyut ve ekonomik kazanç sağlarlar. Bu yeni jenerasyonun sunduğu birçok avantajdan sadece bir kaçıdır. Tasarımına ve bağlantı özelliklerine bağlı olarak bu motor başlatıcıları, ispatlanmış ve iyi bilinen SIRIUS 3R şalt tesisi ailesinin bir üyesidir.

Özel bir devre SIKOSTART 3RW34 üzerine. 3RW34, 400 V gerilimde 1050 kW gücüne kadar çıkış gücüne sahip motorlar için kullanılabilir. SIRIUS soft starter 3RW30/31’in birçok avantajları bu soft starter ailesine transfer edilmiştir. Diğerlerine göre basit hizmet, ekonomik fiyatı ile daha az büyüklük sunar. Ve SIKOSTART 3RW34 için haberleşme sorun değildir.

Uygun bir AS-I haberleşme modülü kolayca kurulabilir.



Programımız gerekenlere cevap veren bir soft starter içerir. SIKOSTART 3RW22 ileri teknoloji ve modern soft starterlerden beklenen herşeyi önerir. Bu birim etkili fonksiyonlar sunar. Kurulumlar cihaz üzerinden doğrudan yapılabilir veya normal bir PC kullanarak RS232 arabirimi üzerinden de yapılabilir. Akım ve gerilim sınırlama, kesme darbesi, özel pompalama fonksiyonları, enerji tasarruf görevi, başlama taraması veya başlatma gerilimi, tırmanma zamanı, vb.. gibi başlatma parametreleri için birçok kurulum seçeneklerini SIKOSTART 3RW22 sunar. Özel bir PC seçim programı, tüketicilere sistem şartlarına (veya özel başlatma durumlarına) en uygun birim ayarlamasına izin verir. PC seçim programı ile doğru olmayan yolverme seçimi artık geçmişte kalan bir şeydir.
 
Sana Telemecanique ATS01 yada ATS48 model soft starter'leri tavsiye ediyorum.

Atalaetli yüklerde moment kontrolünde bayağı başarılı benları arıtmalardaki basınç altındaki blowerler'leri
kaldırmada kullanıyorum hiç sorun çıkartmıyor. ;)

sitesinde gerekli tüm döküman var...

İyi çalışmalar... :)
 
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...
 
arkadaşlar bu telemecanique soft starterlerin start almadığı halde dahi cıkış vermesi yapısal bir özellikmi
 
bende simens'in hem softstarterı hemde invertörü var. ama softstarterlar cokta kullanışlı değil.160kwlık bir motora 200 kw lık softstarter taktık ama motor yarım yükte kalkışta 1400A cekişyor.ama invertörler bunu 400a ile yapabiliyor
 
tek faz yada 2 faz tristör kontrollü softstarter kullandığınızda fazlarda 1 tanesi direkt motora gittiğinden dolayı siz softstarter a start vermeseniz dahi softstarter çıkışınızda enerji bulunmakatdır. tavsiyem 3 faz tristörlü ürün kullanmanız. yada 2 faz kullanıyorsanız softstarter girişine hat kontaktörü kullanmanızdır.
 
Telemecanİqe Kullan Ben 200 Kw Lik Bİr Motorda Kullandim Ama YumŞak Yolvercİ Secerken Bİr ÜstÜnÜ Sec
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst