soft starter

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
Değerli ustalar soft starterle motora fren yaptırabilirmiyim.Mesala 3kw lık bir motor ani duruş kalkış yaptırabilirmi? üzerinde 500-600kg bir yükle ani duracak .veya kalkacak.saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ani durmaktan kasit nedir,yani elektronikteki gibi 1 ve 0 mantigi gibi mi,stop komutu verildigi anda direk durmasini istiyorsunuz anladigim kadariyla
Soft starter lar bunu yapmiyorlar diye biliyorum,ayar kisminda motorun kalkis ve durus sureleri belirtilir kullanici tarafindan,bu sureler cok kisa olursa soft starter saglikli calismaz ve kendini korumaya alip ariza sinyali gonderir,
Sizin istediginiz sistemi servo motor yapar
 
Soft starterlar 1-2 marka hariç frenlemesi bulunmamaktadır(Schneider ürünlerinde mevcut). Frenlemeyi gönül rahatlığıyla yapabiliirsiniz ama yük ataleti konusuna dikkat etmeniz gerekir ki demeraj akımlarının sisteminizde dolanmasının önüne geçebilirsiniz.
Ataletiniz ne kadar çok ise o kadar uzun bir frenleme süresine sebep olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst