soft starter

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
arkadaşlar 15 kw lık su pompasına soft starterle yol veriyom fakat full voltageye dahi geçtiğinde düşük ve anormal çalışıyo yani sanki hep yıldızda gibi çalışıyo üçgene geçmiyo nedendir acaba full çalışsa dahi en güçük voltaj dalgalanmasında yada düşüklüğünde tekrar devir düşüp ses değişip anormale geçiyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
üstteki soruma ek olarak diğer bir sorunuda eklemem gerek

işletme toplam gücü yaklaşık olarak 45 kw müşteri kıvırtmalar yaparak kompanazasyona yanaşmamakta diğer adı ile paradan kaçmaktadır kablo kesitleri özellikle ana hat ince sadece 15 kw lık pompa dahi çalışsa 4x10 nyy elle tutulduğunda titriyor kaldıki full çalışsa kablo galiba yanacak gibi yanlış düşünmüyosam soft starterde buna bağlı olarak randımanlı çalışma sergileyememkte kaldıki yıldız üçgene geçsem galiba ince kesit ve gerilim düşümünden yıldızdan üçgene geçişte kontaktörler bırakacaktır sizce ?
 
45 kW , 0.8 CosFi ve 400V 81A Akım çeker. 4x10'nun kapasitesi zaten havada 77A. Sınır değerleri aşmış durumdasın. Kablo uzunluğunu vermemişsin ama gerilim düşümünün çok olduğu kolayca tahmin edilebiliyor. Kompanzasyon bir yere kadar etkili olabiilir ama asıl çözüm kablo kesitini büyütmek. Başka düzgün bir çözüm yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst