soft starter yardim..!

Ferzann

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
79
Puanları
1
Arkadaslar bilen varsa yardim lutfen.siemens 3rw4024 sirus model 5.5 kw soft starter kumanda uclarini anlayamadim a1 a2 uclari tamamda startere start veren giris hangisi.95 96 98 kontaklari starter uzerindeki akim ayarinin ariza kontaklarimi yoksa bağimsiz kontakmi.birde 13 14/24 23 kontaklari tam olarak ne ise yariyo aciklayabilecek arkadasa simdiden tesekkurler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn.muratcan.ix,
sorularına yanıt planda bulunmaktadır.
iyi çalışmalar
 
Ama bendeki starter uzerinde akim ayar potu var termik gibi ayni benim ayri termik kullanmam gerekmiyo deyilmi 95 96 98 kontaklari bu akim ayar. Potuna ait heralde
 
Birde bu 13 14 motor devredeyken ornek veriyorum lamba yakma gibi olarakmi kullaniliyo acaba
 
sn.muratcan.ix,
(Ie);akım ayar potansiyometresidir.Soft starter üzerinde tüm korumalar mevcuttur.Ayrıca termik kullanmanıza gerek yoktur.Yalnız girişte mutlaka bir termik-magnetik kesicinin bulunması gerekir.Kullandığınız soft starterde fazın biri direk motora gitmektedir.95-96 aşırı yük hatası,13-14 işletmede,23-24 bypass kontaktörünün devrede olduğunu gösterir.
iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
Son bisey daha.resimdeki s1 reset butonu ile cihaz uzerindeki reset dugmesi aynimi yoksa harici butonmu takiyoruz ve son olarak cihaz uzerinde gizli bölmedeki reset dugmesi hakkinda bilginiz varmi acaba.cevaplar icin tesekkurler cok yardimci oldunuz kolay gelsin sn ttkatim.
 
Son düzenleme:
sn.muratcan.ix,
Cihaz üzerindeki reset modunu çalışma durumunuza göre 3 seçeneği vardır.Manuel,auto,remote kontrol.Reset modunu manuele alırsanız hata resetlemesini cihaz üzerindeki test/reset butonundan,reset modunu autoya alırsanız;hata otomatik olarak resetlenir, hata durumuna göre belirli bir süre bekledikten sonra tekrar devreye girer,remote modunda ise(plandaki)uzaktan hatayı resetlemek için ayrı bir butonla 1,5 s den fazla basılarak hata resetlenmiş olur.
iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
Sn ttkatim cok yardimci oldunuz ama starter uzerindeki class. 10 .15.20.OF yazan ayar potunu da anlayamadim aciklarmisiniz .tesekkurler
 
Son düzenleme:
sn.muratcan.ix,
Kusura bakmayınız,mesajınızı yeni gördüm.Resimde görüldüğü gibi;class 10,15,20 aşırı akım açma karakteristikleridir.Siz çalışma koşullarınıza göre(hafif,orta,agır yük)ayarlarınızı yapınız.Örneğin;ağır yük momenti gerektiren bir durumda potansiyometreyi class 20 ye alınız.

iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst