soft starter bağlantı ve çalıştırma

Softstarterdan önce kontaktör bağlamana gerek yok(dahili bypass olan tipler için) sadece motor korumak için termik ve sigorta bağlaman yeterli olur, softstaterin üzerinde A1 kumanda ucu ortak uçtur(+) bu ortak uç seçtiğin modele göre 24V veya 220V olabiliyor, burdan bir anahtar , PLC çıkışı, yada kumanda devrenle softstaterin start girişine start-stop kumandası verebilirsin, aşağıda pdf dosyaları(Sayfa: 35/38) mevcut
http://support.automation.siemens.c...r=true&siteid=cseus&query2=&modelled=&lang=en
http://support.automation.siemens.c...r=true&siteid=cseus&query2=&modelled=&lang=en
Meehaba hocam bu in ucu ne demek oluyor peki?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Soft startetler üretici firmalar tarafından 2 çeşit olarak üretilmektedir.

Sizin bahsetmiş olduğunuz softstarter 2 faz kontrolu olup fazın bir tanesi direk olarak motora bağlanır.

Eğer sigortası On pozisyonda bırakılmış ise ve pano içersindeki klemenslere motor bağlanmamış ise klemenslerde kontrol kalemiyle baktığımızda enerji görürsünüz. İnsanların çarpılması söz konusudur. Bu tip softstarterler için üretici firmalar emniyet açısından kontaktör önerirler.

Bu kontaktör sigortanın hemen altında, softstarterin girişinde olması gerekir. Öncelikle bu kontaktör enerjilenir. Kontaktörün yardımcı kontağından da softstarteri sürmek gereklidir. Bu tip ürünler ucuzdur.3 faz kontrollu kullanmış olsaydınız kontaktöre gerek kalmayacaktı. Fakat ürün diğerine göre daha pahalıdır.
Peki hocam bu in girisi ne oluyor? Ve
İşinize yarayabilir.
Teşekkür ederim. Anladigim kadarıyla benim yapmak istedigim motora soft starter koymak mantikli degil. Çünkü motor çok sık dur kalk yapıyor. Birde hocam bu in ucu ne demek oluyor? Onuda yanitlarsaniz memnun olurum.
 
input ya da in, giriş anlamına gelir. sorunuzu detaylandırırsanız daha açıklayıcı ve hızlı yardım alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst