soft starter arızası

mkayabay

Üye
Katılım
10 Ağu 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
37
Yeni başladığım iş yerinde bir makinada 9.2 kw abb motoru siemens 15 kw lık soft starter ile sorunsuz bir şekilde yol vermekteyiz.Bire bir aynı şartlarda çalışan başka bir makinada farklı zamanlarda 3 kere soft starter değiştirilmesine rağmen onlarda arızalanmış.Sorun soft starterlerin yol verme zamanını ve rampa değerini değiştirmeme rağmen ready ışığı yanıp sönüyor bypass a geçmiyo.Soft starterleri daha küçük güçteki motorlarda denediğimde sorun yok.Motora gün içerisinde 1 kere veriliyor yani sık dur kalkta yapmıyor.Forumda okuduğum kadarıyla soft starteri motor gücünün 2 katı büyük seçmek gerekiyor diye okudum ondan desem herşeyiyle aynı şartlarda çalışan diğer makinada 5 senedir sorun yok mantıklı bir çözüm bulamadım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motorda da sorun olabilir.Motoru da kontrol etmeni tavsiye ederim.Ayrıca birebir aynı şartlarda çalışan makina olduğundan bahsetmişsin.Softstarterleri yer değiştirip deneme yap kesin arızayı bulursun.
 
Motorda sorun yok, şuan yıldız üçgen yol vererek çalışıyor.Zaten daha önce takılan soft starterler sıfır takılmış.Ondan gerek duymadım.Çıkan soft starterleri daha küçük güçteki motorda denedim normal şekilde yol alıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst