So Machine

serdar42

Üye
Katılım
9 May 2009
Mesajlar
35
Puanları
1
elimde m258 schneider cpu var ps ile haberleştirdim programı yazdım basit bir tane ama çıkışlar çalışmıyo varsa bunun la ilgili döküman çok iyi olur
birde dökümanların içinde can bas hakkın da bilgi olursa iyi olur.teşşekkürler:eek:
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Konu eski biraz ama hala sorun yaşıyor isen yardımcı olabilirim
 
Malesef Somachine hakkında türkçe döküman sıkıntılı , ama soruların varsa açıklamaya çalışırım
 
Sayın mehmetyldz87

SO Machine hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?.Örneğin ne amaçla kullanılır? nasıl kullanılır?Tavsiyeleriniz nedir?Kısa bir açıklama ben tüm üyelerimiz için faydalı olacağını düşünmekteyim.

Saygılarımla
 
Malesef Somachine hakkında türkçe döküman sıkıntılı , ama soruların varsa açıklamaya çalışırım

Merhabalar Mehmet bey;

Benimde diğer arkadaşlar gibi somachine hakkında bilgiye ihtiyacım var.Programın ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını neler yaptığına dair bilgileri bize aktarırsanız memnun oluruz.
 
ark somachine schnider plc tocpanel ımc kart ve buna benzer ürünlerini programla için kullandı programın genel adı. somachine ile amaç ları tüm schnider ürünlerini zeli. twido m serisi m218 m238 m258 plc ler dokunmatik ekranlar vs hepsini bir araya toplayıp tek program ile kullanmayı amaçlıyorlar. ben somachine ile m238 programladım çok güzel bence. schnider kendini baya aştı bu konuda mesela atv71 asekron motor sürücüsü üzerine takılan bir kartla IMC Kartla somachine ile inanılmaz kontroller saglıyorlar atv71 sürücü ile dokunmatik panel haberleşmesi çok basit bir sisteme bürünüyor bunu modbus veya canopen olarakda yaptıgını düşünürsek araya M238 veya M258 PLC Koymak çok basit yani adamlar bütün ürünlerini tek bir sistem içinde kullanıp işi basitleştirmek istiyorlar ve bunu 25 dolara 10 lu paket olarak veriyorlar simens gibi size program satmıyorlar. benim görüşüm plc ilerde yolunu çizecek firma schnider herkese tavsiye ederim.


Merhabalar Mehmet bey;

Benimde diğer arkadaşlar gibi somachine hakkında bilgiye ihtiyacım var.Programın ne işe yaradığını kullanıldığını neler yaptığına dair bilgileri bize aktarırsanız memnun oluruz.
 
Arkadaslar ben bu sene endüstri meslek lisesi elektrik-elekronik bölümü son sınıf ogrencisiyim. Bu hafta mezun oluyorum. Staj yaptığım yer schneider elektriğin sistem entegratörü.. Bana burada so machine ile plc programlamayı öğrettiler. Örnek verecek olursam şuan bir m238ldd24dt yada m238lfdc24dt kodlu plc'leri ladder diyagram yada cfc ile programlayabiliyorum. So machine ile şimdilik sadece plc programlayabiliyorum. Touch panel yada sürücü vs. programlamaya henüz geçmedik. Eğitimlere geçen hafta başladık. Yakın zamanda diğerlerinide programlayabilmeyi ümit ediyorum.. Plc programlanması hakkında soruları olanlara yardımcı olabilirim. Elimde somachine anlatımlı kitaplar var ancak ingilizce. Benim için sorun olmaz diyenlere kargo ile gönderebilirim. Telefondan ulaşmak isteyen arkadaşlar için : *********
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elinizdeki kaynak schneiderın kaynagı mı yoksa pıyasada satılan ozel kaynaklardan mı ?
 
merhabalar. somachine de yazdığım programı plc ye atıyorum fakat çıkışlar çalışmıyor. belkide ıo adreslerim yanlış lütfen bilgi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,488
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst