Soğutucu Gazlar ve Özellikleri

slm arkadaşlar nasılsınız ben elk teknisyeni salih sever

bilinen bilgileri paylaşalım soralım cevaplayalım
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hidrojenlı arabalarda kullanılan başka bi kımyasal war mıdır ?
 
Emegine saglık bu bilgiler çok önemli idi ögren miş oldum sayenizde elinize salık
 
herkese merhaba. ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. lisans tezi hazırlıyorum .konum ise '' su ürünlerinin taşınması ve depolanmasında kullanılan soğutucu gazlar ve özellikleri '' . kaynak sıkıntısı yaşıyorum . sitede yazılanlar dışında bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
arkadaşlar benim düşündüğüm bir proje tarzında bir şey vardı. hidrojenli ani soğutma gibi. yani büyük soğuk zincirde kullanılan denizaşırı ülkere soğuk besinler taşıyan (balık vb.) gemilerdekinin mini yani portatifi. çok amaçlı ve daha kullanışlı olanı. portatiften kasıt alıp her yere götürebileceğiz değil tabiiki. ama yinede boyutu oldukça küçük tutulacak. öncelikle hidrojenle soğutmak için uygun sistem tasarlanacak. ısı kaybı en aza indirgenmiş bir dolap yada haznenin içine hızlıca dondurulmak istenen şey konacak daha donra çalışma durumuna geçecek. aynı zamanda sistem sensörlerle otomatik kontrol edilecek her an. bu sırada kabın içindeki küçük püskürteçler dondurulmak üzere gönderilen sıvı hidrojeni buhar taneleri halinde püskürterek ani donmayı ve bunun sürekliliğini sağlayacak. bu dondurulmak istene şey mesela dediğim gibi saklama poşetleri içinde balık, vb. tıbbi kullanılan bazı şeyler, yada erimeye yakın dondurmalar vb. gibi. sizce bunu sağlamak için hidrojenin böyle bir uygulaması kullanılabilirmi. bu gazın özellikleri istediğimiz şartı sağlayabilirmi. extra fazladan basınçlandırma gerekirmi. düşünceleriniz nelerdir. Ayrıca arkadaşlar bu sanayide endüstriyel üretimin yapıldığı yerlerde üretim parçalarının kısa süreede soğutulmasında da kullanılabilinir
 
Son düzenleme:
var sadece suyun daha kolay elektoze olabilmesi için ve piyasada rahatlıkla bulunuıyor benimde bunumla ilgili bir çalışmam vardı ben araç çalıştırma boyutuna gelmedim ama sürekli gazı ürettim çünkü demneme için araç bulamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,861
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst