Soğutucu gaz ısı akışkan diagramı

basınc tablosu bize gazın hangi basıncta hangi sıcaklıkta oldugunu gösterir ayarlayacagımız basınc sogutucunun ideal çalışma soguklugunun yaklaşık 15 derece altı olmalıdır ...mesele cihaz klima ise sogutma modunda r22 gaz için 60 psi ayarladıgımızda barometrenin içinde r 22 kadranı varsa sıfır derecenin az üstünde oldugunu görürsünüz bu evapın içindeki gazın kaynama ısısıdır oda sıcaklıgıda 15 derece civarına gelebilir yada bir derindondurucu cihaza gaz verecek isek cihazın etiketindeki gaz cinsinin karşılıgını barometreden yada gaz basınc tablosunda bulup -30 35 civarı hangi basınca denk geliyorsa ona ayarlarız cihazın dondurucu bölümü -20 civarı olur kabaca anlatmaya çalıştım ...umarım anlata bilmişimdir...
Bu tablo akışkanın sıvı/gaz faz değişimi değerleridir. sıcaklık artışı gaz basınç artışı sıvılaşma yönündedir. 10C deki R22 gazı basıncını 84 ve üstü yaparsanız sıvılaşır. veya 84 bar basınçtaki R22 nin sıcaklığını 10C nin altına indirirseniz sıvılaşır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst