Soğutma eskiden nasıl oluyordu?

bildiklerini paylaşan herkese teşekkürler
 
eskiden hormon yoktu gıdalar daha uzun süreli dayanabiliyordu şimdi ise 5 günde herşey bozuluyor. et ler ise kuyularda saklanırmış toprak altında etrafdan duyduklarımız tabi bunlar ;)

dedikleriniz tamamen yanlış içersindeki hormon (meyvenin, sebzenin, yoğurdun) daha fazla sağlam kalmasınıda sağlıyor.
 
dedikleriniz tamamen yanlış içersindeki hormon (meyvenin, sebzenin, yoğurdun) daha fazla sağlam kalmasınıda sağlıyor.

Asıl sizin dedikleriniz yanlış bilgi. Şu anda meyveler suni olarak olgunlaştırılıyor. Dolayısıyla hızlı olgunlaşan hızlı çürüyor.

Meyvalarda eskiden elmaları ve üzümleri odada saklardık. Bütün kış boyunca da yerdik. Çürümezdiler. Şimdi öyle değil maalesef.

Gıdalarda ise daha uzun süre dayanması için olan katkı maddeleri var ama ne derece sağlıklı oldukça şüpheli.
 
abiler sizden ricam bi soru için kırmayalım birbirimiz :(
 
kırılacak bişey kardeşim birbirimizi aydınlatıyoruz benim bilmediğim yada yanlış bildiğimi bana gösterene teşekkür etmesinide biliriz
 
anlatmak istediğim şu burası sanal ortam oldugu ıcın kımse kımsenın yuzunu görmüyor ve yazılan şeylerde en ufak bi yanlış anlaşılma oldugu zaman hemen alevlenıyor sadece bu başka bir sey değil bu arada bende size teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
 
Bizim bir komşunun bahçesinde su kuyusu vardı. Derinliğini bilmiyorum ama yaklaşık 2 metre çapı vardı. Kenarlarında 8-10 tane demirden yapılmış kancalar vardı ve her kanca bir eve aitti. Pazardan alınan kavun, karpuz kova içinde kuyuya sallandırılırdı. Plastik bidon içine konulan içme suyu da aynı şekilde kuyuya sallandırılırdı. Akşama buz gibi su içerdik. Kavunu karpuzu soğuk soğuk yerdik. Mutfaklarda ise tel dolap vardı.
Ayrıca memlekette yazın topladığımız armutların fazlasını samanlıkta saman aralarına koyardık, kışın alıp yerdik. Lezzetine doyum olmuyordu. Şimdi öyle armutlar nerdeeee????
 
  • Beğen
Tepkiler: ct

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst