soğuk oda

mmetin

Üye
Katılım
4 Eyl 2007
Mesajlar
317
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar 80 m^3'lük bir oda var.Bu oda meyve saklamak için +1c'de tutulmalı.Biliyorum kompresör ve evaparatör ile bu yapılıyor.Aklıma örneğin 48000 btu'luk bir klima alıp iç ünite üzerindeki sensörü +20C'de simule etsem ve klimayı 16C'ye set etsem ve sistemi harici bir kontrolörle +1C'de devreden çıkarsam (enerjisini keserek) olabilirmi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kişisel görüşüm bunu klima ile yapmanız mümkün değildir. Klima, soğuk konumda çalışırken sanırım 10santigrat civarı üfleme yapıyor. Yani oda sıcaklığını kimayı hiç durdurmadan çalıştırsanız bu sıcaklığın altına düşüremezsiniz.
 
Split klimaların evaporasyon sıcaklığı don sıcaklığının biraz üstüdür yani yaklaşık +3 derece filan.. Cihazın elektronik kartını bir şekilde aldatıp cihazı sürekli çalıştırsanız bazı sıkıntılar çıkacak. Q=mxcxDt den ilerlersek normal oda şartlarında Dt mesela 28 - 3 = 25 derece ile bu kapasiteyi verir. Ama bu delta te sıcaklık sizin oda sıcaklığı evaporasyon sıcaklığına yaklaştıkca kapasiteniz düşer. Yani cihaz iş yapmaz hale gelir. Daha büyük bir evaporatöre ihtiyaç duyarsınız. Oda kapasiteniz nedir tam olarak bilmiyorum ama bu tür bir sorunla yani "cihaz çalışıyor ama soğutmuyor " yada "belli bir sıcaklığın altına indirmiyor" şeklinde sikayetleriniz olacağını tahmin ediyorum.

Ama bu uygulamayı yapıp kullanan uyelerimiz varsa onlardan da tecrübelerini paylaşmasını isteriz.

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
arkadaşlara bende hak veriyorum sonuçta uygun malzemeyi uygun yerde kullanmak gerekir.bana kalırsa hiç risk alma sonuçta soğuk hava içerisinde bi ürün olacak ve klima yüzünden çıkabilecek bir aksaklık yüzünden ürünler zarar görebilir.onun için 3hp bi ünite ve 4500kcal bi evaporatör kullan sıkıntıya girme iyi çalışmalar.
 
Tamam arkadaşlar,sağolun ......
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst